„A karantén-időszakot, leginkább egy teljes létszámú nyári szünetnek tudtam be”

2020. május 23. 09:22 | Such Tamás

Ezúttal a korábbi interjúalanyainknak azt a kérdést tettem fel: „Hogy szolgál a kedves egészséged?” És aki válaszol: Hevó; Lackás; Gábor, a történelemtanár; Lajos, a masszőr; Kende, a diákpolgármester; Tücsök Peti; Ilona, a fotós; Isti a gitáros; Petra, a diák; Csomi, a színész és Nóri, a bábos.

Hevesi Imre (talán őt nem kell bemutatni/vagy igen?): „Nagyon várom a feloldozást! Hiányoznak a koncertek, a zenélés, az utazás, a pakolás!”

Petri L: Lackás (gitáros; a 30. szülinapján a zenésztársai egy random-murival lepték meg): „A minap azt kívántam születésnapomra, hogy mindenki érezze magát jól, és mihamarabb térjen vissza az élet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem hiszek a vírusban, hanem pont ellenkezőleg! Mindenki maradjon erős és egészséges. Remélem a koronavírus is fent van az interneten, és meghallgatott!”

Ugrai Gábor (történelem tanár, valamint a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke): „Városvédőként remélem, hogy a második félév programjait megvalósíthatjuk: helytörténeti séták, díszközgyűlés, szabadegyetemi előadások. Történelemtanárként készülök a trianoni megemlékezésre. Családapaként örülök, hogy többet találkozhatom szüleimmel, rokonaimmal."

 

Ugrai Gábor

Aki mindig előre néz: Ugrai GÁbor

 

Pallag Lajos (a Belső Béke Relax Stúdió egyik tulajdonosa): „A helyzethez folyamatosan alkalmazkodunk. Az előzetes várakozásainknak megfelelően, júniusban elkezdjük/folytatjuk tevékenységünket. Jelenleg teljes fertőtlenítő takarítással készülünk a többek álltál már várt nyitásra.”

Kádár Kende (Békéscsaba diákpolgármestere): „Sokkal jobban vagyok, szerencsére már a barátaimmal is találkozhatok. A jó idő nagyon boldoggá tesz. Szeretek a szabadban lenni és hasznosan tölteni a mindennapokat.”

Berényi Nagy Péter (mindenki Tücsök Petije): „Halihó! Dettó, mint 2 hete, egy hónapja, két hónapja... Itthon alkotok, mint ahogyan eddig is tettem, s a műsorokat illetően a szervezők óvatosak még...”

Bontovics Ilona (csabai fotográfus; a legutóbb a saját erkélyén állította ki a képeit): „Most már többet járok sétálni, de a gépem mindig nálam van. Legújabban a virágokra álltam rá, amelyeket próbálok másként fotózni. Továbbá a kepéket cserélgetem a balkonon, amit leginkább a kutyások és a gyerekek veszik észre. Örömmel nézik és dicsérik. Ez jó érzés. Szóval így mendegél az élet. Nem túl reményteljesen, mert a vész itt ólálkodik. A vírus miatt sajnos félbeszakadt az utcai fotózásom, várom, hogy mikor rohanhatom le a csabai utcákat újra.”

 

#BALCON ART# – Bontovics Ilona

Főleg a kutyák veszik észre a képcseréket Bontovics Ilona erkélyén

 

Cseh Isti (a fővárosban élő, békéscsabai származású zeneszerző; többek között ő hangszerelte az Európa 2020 című opust is): „Továbbra is gőzerővel dolgozom: most épp egy zenés dráma leadása közelségében vagyok, amelyet éjt nappalá téve kell nyomni, ami annyit jelent, hogy 14-15 munkaórás napjaim vannak. Továbbá bízok a jobb változásban, és hogy ezek a művek nemcsak a fióknak készülnek, hanem majd egyszer be lehet mutatni élő zenei változatban is. De minden a legnagyobb rendben!”

Szatyi Hajni (az ötgyerekes Szathmári família generátora): „A karantén-időszakot, leginkább egy teljes létszámú nyári szünetnek tudtam be, tanulással spékelve. Hogy vége-e?... Bizonytalan. Egy biztos, ha minden így is marad, akkor az anyák levegőhöz csak szeptemberben juthatunk.”

Such Petra (egy Los Angeles-i egyetemen tanul, de a vírus miatt hazajött a Budapesten élő szüleihez): „Egyre többet járunk ki, de még mindig óvatosan. Leginkább kinti kávézókban voltam eddig. Boltokban maszkban vagyunk mindenhol. Ja… és pár baráttal is elővigyázatosan találkoztam már.”

 

Such Petra

Petra az óceánnál

 

Csomós Lajos (a Jókai Színház oszloposa): „A ház készül. A fű nő. A hangoskönyvek is készülnek. Június közepétől beindulnak a színházi próbák.”

Ujj Nóra (óvónő; a Nóri Mesedoboz megálmodója, amely egyébként már a 30. epizódnál tart): „Elkezdtem dolgozni, emellett még csinálom a Mesedobozra a meséket, bábozásokat.”

„El is dobtam az álarcot, mert a pénzintézetemben azt hitték, hogy bankrabló vagyok” – fogalmaz xxx Sanyi.

 

További programok »

FEL