Környezetvédelem

2020. május 23.

Mesélő múzeum: Komposztáljunk hatékonyan!

A mai emberek számára már egyértelmű, hogy változtatni kell a környezetünkkel kapcsolatos gondolkodásmódunkon, a hozzáállásunkon és az életvitelünkön, mert ha nem tesszük, akkor nem tudunk egy élhető bolygót hátrahagyni utódaink számára. Az egyik nagyon lényeges megoldandó feladatunk a napi szeméttermelésünk csökkentése. A kulcsszó ebben a kérdésben a szelektív hulladékgyűjtés, és a szelektíven gyűjtött anyagok megfelelő újrahasznosítása.
2020. május 23. 12:13 | behir
Tovább olvasom

Már kéthetes az első idei mentett túzokcsibe

Európa első túzokvédelmi állomásán idén tavasszal is elkezdődött a munka, miután igen korán megérkeztek az első mentett túzoktojások. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei csak azokat a fészekaljakat mentik ki a mezőgazdasági munka miatt megbolygatott területről, amelyeket végérvényesen elhagyott a kotló.
2020. május 23. 11:29 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. május 20.

Virágzik a szártalan csüdfű a Csanádi pusztákon

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületének legdélebbi pusztafoltján, a Királyhegyesi-pusztán a szakemberek még 2010-ben találtak egy szártalan csüdfű állományt, amely gyönyörűen pompázik. Ez a nemzeti park egyik legritkább védett növénye – írja a kmnp.nemzetipark.gov.hu.
2020. május 20. 06:25 | behir
Tovább olvasom
2020. május 19.

Kikelt Dévaványán az egyik fakókeselyű-fióka

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán sikeresen kikelt az egyik tojásból a fakókeselyű-fióka. A szakemberek még április elején két veszélyeztetett tojást szállítottak a Hortobágyi Vadasparkból a Túzokvédelmi Állomásra – írja a nemzeti park hivatalos honlapja.
2020. május 19. 14:38 | behir
Tovább olvasom

Hangutánzó seregélyek a pusztán

Tavaszi reggelek alighanem egyik legvirgoncabb, legvidámabb és legváltozatosabb hangú madara a seregély. A Körös-Maros Nemzeti Parkban a kardoskúti Sóstói-telepen is igen gyakori vendég. Dala csicsergéshez hasonlító, vidám és jó kedvre derítő ének, már csak azért is, mert már február végén megszólalhat a tavasz egyik korai hírnökeként – írja a kmnp.nemzetipark.gov.hu.
2020. május 19. 08:05 | behir
Tovább olvasom
2020. május 18.

Sokszínű, változatos madárvilág a Kis-Sárrét mocsaraiban

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén a halastavak mellett több jelentős mocsármaradvány és vizes élőhely-rekonstrukció is található. Ezek egymást kiegészítve, kitűnő költő- és táplálkozóhelyül szolgálnak a különböző vízimadarak számára – írja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a hivatalos honlapján.
2020. május 18. 18:32 | behir
Tovább olvasom

Vörös vércsét mentettek

Az utóbbi napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai több alkalommal is megmentettek olyan madarakat, amelyek saját fészkük fogságába estek – írja a nemzeti park hivatalos honlapján.
2020. május 18. 12:35 | behir
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 238 cikk, 1 / 18 oldal
FEL