Címke: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2024. április 19.

Még mindig rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.
2024. április 19. 06:24 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 18.
2024. április 16.

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
2024. április 16. 17:35 | Bere Mátyás
Tovább olvasom
2024. április 15.

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót. A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést – közölte a NAV hétfőn délelőtt.
2024. április 15. 11:12 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 7.
2024. március 19.

Tízezresével halmozta a cigarettát egy 72 éves gyulai férfi

Jövedéki termék megszerzésével, üzletszerűen elkövetett nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy 72 éves, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival szemben, aki tovább értékesítési célzattal jelentős mennyiségű adózatlan dohányterméket szerzett meg és tartott az otthonában.
2024. március 19. 11:10 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. március 16.

NAV: már elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetet, amely elérhető a NAV eSZJA-oldalán vagy Ügyfélportálján a KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) rendelkezők számítógépén, de akár okostelefonon vagy tableten is megtekinthető, és ha szükséges, szerkeszthető is.
2024. március 16. 11:22 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. március 14.

További programok »

FEL