Kultúra

2023. szeptember 29.

Petőfi 200 – Dallá vált versek a Kávészünet zenekar előadásában

Kétszáz éve született Petőfi Sándor magyar költő, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ikonikus alakja. A Petőfi 200 rendezvénysorozathoz több programmal kapcsolódott Békéscsaba önkormányzata is. A Petőfi busz az évforduló alkalmából az „Átröpűlök hosszában hazámon” című tárlatot hozta el kedden Békéscsabára. Csütörtökön pedig a város középiskolásainak adott koncertet a Kávészünet zenekar a Jókai színházban.
2023. szeptember 29. 14:45 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom

Ezentúl kerékpárosbarát szolgáltatást nyújt a megyei könyvtár

A Békés Megyei Könyvtár csatlakozott az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz, a könyvtár felkerült a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjára. Pénteken délelőtt Opauszki Zoltán, a békéscsabai önkormányzat környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka és Kertész Zoltán igazgatóhelyettes helyezték fel a szolgáltatást jelző matricát az intézmény két bejáratánál.
2023. szeptember 29. 14:24 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Megelevenedett festmények – Ismét megrendezik a Munkácsy Vizuált

A Munkácsy Vizuál 2 animációs immerzív koncertélmény, ahol új oldalról mutatkoznak be a múzeumi képek. Az eseményen Munkácsy Mihály festményeit képzőművészek és zenészek elevenítik meg különböző élő animációval, 3D leképezéssel, élő zenével és a közönséggel együtt. Szives Márton Pro Arte Aranyérmes és MMA ösztöndíjas ütőhangszeres művész koncertjén a közös élmény és a virtuóz előadás a főszereplő.
2023. szeptember 29. 10:04 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. szeptember 28.

Megyeszerte készülnek az intézmények az Országos Könyvtári Napokra

Az Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat egységes tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik.
2023. szeptember 28. 13:15 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 5598 cikk, 1 / 400 oldal
FEL