Népegészségügyi felmérés – táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálat 2018

A felmérésbe bekerült felnőtt lakosok részére előzetesen felkérő levelet küldenek, melyben tájékoztatják őket a felmérés céljáról, s felkérik őket az abban történő részvételre.

Bővebben

Gombkötő Zoltán: A tűzvédelmi előírások betartása a biztonságunkat szolgálja

Gombkötő Zoltánnal, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztályának szolgálatvezetőjével beszélgetett a 7. Tv Aktuális című műsorában Szabó Rita műsorvezető.

Bővebben

Kiadósabb adagok és nagyobb választék – bővítik a a szünidei gyermekétkeztetést

A családtámogatás egyik formájaként tekint a kormány a szünidei gyermekétkeztetésre, ezért növelték az erre szánt forrásokat, valamint bővítették az igénybevétel idejét és a jogosultak körét.

Bővebben

Együtt járőröznek az önkéntesek és a rendőrök a csabai strandon

A polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programjának részeként Békéscsabán a nyári időszakban is rendszeresen látnak el közös szolgálatot az önkéntesek a rendőrökkel.

Bővebben

Szemetes és elszíneződött a víz az Élővíz-csatorna partján. De miért?

Nézőink közül is többen jelezték, hogy az Élővíz-csatorna partjánál a stég létesítése óta elszíneződött a víz, továbbá egyre több a szemetelés a helyszínen.

Bővebben

Asztalitenisz, női foci és darts – folytatódott a Sporthétfő

Az érdeklődők a rendezvényen találkozhattak többek között a Békéscsabai Darts Sportegyesülettel, a Békéscsabai Wanted SC-vel, a Túrázz Velem Turista Egyesülettel, a Békéscsabai DSK kézilabda szakosztályával, az Atletico Sportegyesülettel, valamint a Békéscsabai Előre NKSE-vel.

Bővebben