Életmód

2019. november 10.

Változékony, enyhe lesz az időjárás a jövő héten

A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2019. november 10. 18:33 | behir
Tovább olvasom

Hygge – a dán életérzés

A világ legismertebb lefordíthatatlan kifejezései között szerepel a dán hygge szó, amellyel a dánok életérzése írható le. Mivel a dánok több mint negyven éve a világon a legelégedettebbek közé tartoznak, így érdemes körüljárni a szó jelentését.
2019. november 10. 07:49 | behir
Tovább olvasom
2019. november 9.

Az örökbefogadás világnapja – Moravszki Rékáék élete Hedviggel lett teljes

November 9-e az örökbefogadás világnapja. Az örökbefogadó szülők arra buzdítanak a közösségi oldalakon, hogy aki szeretne csatlakozni a világnap megünnepléséhez, szombaton rajzoljon egy mosolygós arcot a tenyerébe, arról készítsen egy fotót és töltse fel. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy sok gyermek vár „szív szerinti szülőre”, akivel igazi családban élhetnének.
2019. november 9. 10:14 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom

November kilencedike a feltalálók napja

Ma már belegondolni sem tudnánk milyen lenne az élet áram, internet, telefon vagy akár golyóstoll nélkül. A hétköznapjainkat számos találmány teszi egyszerűbbé és kényelmesebbé. A sort a végtelenségig lehetne folyatni, de minden egyes találmányért hálásak lehetünk valakinek, valakiknek, akiknek a neveit, ha tudjuk, nem felejthetjük.
2019. november 9. 07:11 | Szilágyi Viktória
Tovább olvasom
2019. november 8.

Új interaktív alkalmazást készített a KSH a személysérüléses közúti balesetekről

Elkészült a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) „Személysérüléses közúti közlekedési balesetek” nevű új, tematikus és interaktív alkalmazása. Amellett, hogy a látványos interaktív térkép segítségével könnyedén kereshetővé teszi a 2015 és 2018 közötti statisztikai adatokat, storytelling jelleggel össze is foglalja az adott időszak baleseti információit, amely módszertani megjegyzésekkel együtt érhető el az oldalon.
2019. november 8. 15:43 | behir
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 2439 cikk, 1 / 175 oldal
FEL