Gazdaság

Már fúrják az ötödik földgáz kutat Nyékpusztán. Fotó: Energiaügyi Minisztérium

Már az ötödik kutat fúrják a Sarkad melletti gázmezőn

A hétvégén elkezdődött az ötödik kút fúrása Nyékpuszta lelőhelyen. A Sarkad térségében feltárt szénhidrogénmezőn tavaly február óta üzemel az első kút. 2023-ban újabb kettőt fúrtak, az elmúlt télen termelésbe állt egy évekkel ezelőtt lemélyített másik is.
2024. április 23.
2024. április 22.

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segítő inkubátor program indul

Hétfőtől lehet pályázni a tartós álláskeresők elhelyezkedését támogató, 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló pályázatra. A programban sikeresen pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy három hónapra kipróbálják magukat a választott álláshelyen - jelentette be közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. április 22. 10:20 | behir.hu
Tovább olvasom

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
2024. április 22. 06:24 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 21.

Kamatdöntő ülést tart a jegybank a jövő héten

Hétfőn közli a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének március végi helyzetéről szóló részletes tájékoztatóját. Az előzetes adatok szerint március végéig az államháztartás központi alrendszere 2321,4 milliárd forintos hiánnyal zárt.
2024. április 21. 11:20 | behir.hu
Tovább olvasom

Hétfőig kell a negyedéves áfát bevallani

Idén április 22-ére esik a harmadik havi és az első negyedéves áfa bevallásának határideje, ami 2024-től már az új eÁFA rendszer keretében, akár annak webes felületén, akár gép-gép kapcsolaton keresztül is benyújtható – tájékoztatott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
2024. április 21. 09:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 20.
2024. április 19.

Újabb üzemanyagárstop jöhet

A kormány a következő héten ül össze, hogy döntsön az üzemanyagárak letöréséről, ugyanis a magyarországi benzin- és gázolajárak régiós összehasonlításban felfelé lógnak ki az átlagból. Egy újabb üzemanyagárstop sincs kizárva – ismertette Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteken.
2024. április 19. 12:17 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 17.

További programok »

FEL