Oktatás

Kép: Behir.hu

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23.
2024. április 22.

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
2024. április 22. 06:24 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 19.

Közel száz diák mutatkozott be a Zwack 37. díszmunka-bemutatóján

A 37. Díszmunka-bemutatót és Szakmai Napot tartották meg a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában. A résztvevő hallgatók az intézmény tornatermében és tantermeiben, valamint az aulában mutathatták be munkáikat. A zsűri a cukrászokat, dekoratőröket, pék-cukrászokat, pincér és szakács hallgatókat bírálták ezen a napon.
2024. április 19. 19:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Átadták Békés vármegye első iskolai mintazárkáját

Átadták Békés vármegye első iskolai mintazárkáját a békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikumban, pénteken. Az intézmény a Büntetés-végrehajtási Szervezet együttműködésével azért hozta létre a gyakorlati oktatásra is alkalmas helyiséget, hogy a rendészet és közszolgálat ágazat diákjai a valós körülmények között ismerjék meg a büntetés-végrehajtási környezetet.
2024. április 19. 17:21 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2024. április 18.

Együttműködést írt alá a MÁV és a BSZC

Április 18-án, a logisztika napja alkalmából, az ipar és oktatás közti szorosabb együttműködés érdekében tartottak konferenciát a BSZC központi épületében. A nap folyamán a MÁV-Szolgáltató Központ Zrt. és a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum együttműködési megállapodást kötött, amely révén új szakágak jelennek meg az iskolákban.
2024. április 18. 18:03 | Bere Mátyás
Tovább olvasom
2024. április 17.

Rendhagyó énekórát tartott a biatorbágyi zenekar az Erkel Ferenc Emlékházban

A biatorbágyi Erkel Ferenc Kamarazenekar rendhagyó énekórát tartott általános iskolások számára szerdán délben Gyulán, az Erkel Ferenc Emlékházban. A program a felnőttek számára is sok érdekességet kínált. A Biatorbágy Hangja címet viselő együttes repertoárja a kora barokktól a XXI. századi zenéig minden művet magában foglal.
2024. április 17. 16:41 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 16.

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
2024. április 16. 17:35 | Bere Mátyás
Tovább olvasom

További programok »

FEL