Pallag Lajos: Zokniban nem mosunk lábat, online pedig nem tudunk masszírozni

2020. április 24. 13:44 | Such Tamás

Ezekben a kvázi fonákul pulzáló hetekben jó néhány, a kultúra, a sport vagy „pusztán” a szakmája frontján ismert, közkedvelt ember mindennapjait mutatjuk be. Ezúttal Pallag Lajossal és Pallagné Fekete Mónikával, a békéscsabai Belső Béke Relax Stúdió munkatársaival beszélgettünk.

„Amikor márciusban fokozódni kezdett a vírushelyzet – mondja Pallag Lajos –, egyesével felhívtuk a vendégeinket, hogy a veszélyeztetett életkorban lévő családtagjainkra és egymásra való tekintettel, határozatlan időre nem vállalhatunk több kezelést. Döntésünket szerencsére mindenki pozitívan fogadta.”

Az utóbbi napokban számtalan telefont kapnak az „elvonási tünetektől szenvedő” kuncsaftoktól, hogy mikor indulnak? Erre mindig azt a választ adják, hogy a központi kommunikáció szerint a járvány május elején csúcsosodik; így remélhetőleg, júniusban újra elkezdhetik a kezeléseket.

 

Pallag Lajos

Lajos bácsi

 

„Felelősek vagyunk egymásért – folytatja –, s persze lehetne kesztyűben és szájmaszkban is masszírozni, de nekem erről mindig a zokniban lábmosásos hasonlat jut az eszembe. Kesztyűben a vendég eredendően nem kapja meg a lényeget, nincs igazi kontaktus, ami a masszázs alapja.”  

Mónika hozzáfűzi, ez egy ördögi kör: "alapvetően stresszes napokat élünk, amely feszültséget teremt, majd az ebből kialakult szorongás megjelenik az izmokban… Tehát épp most lenne a legfőképp indokolt egy frissítő kezelés, de nem tehetünk senkivel sem kivételt, mert ha a vendégek egymásnak adják a kilincset – noha folyamatosan fertőtlenítünk –, akkor is óhatatlanul megtörténhet baj.”

Továbbá elmesélik, létrehoztak a Facebookon egy oldalt: Belső Béke Relax Stúdió néven, ahol legjobb tudásuk és tapasztalatuk szerint választ adnak a vendégek masszázzsal, talpmasszázzsal és illóolajokkal kapcsolatos kérdéseire.

Már mindenki nagyon várja a júniust.

 

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL