Békéscsaba

Fotó: Ugrai Gábor

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 15.

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
2024. június 15. 20:56 | D. Nagy Bence
Tovább olvasom

Akiket az elektronika füstje megcsapott…

Június 15-én, immár hetedik alkalommal szervezték meg a Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozót a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban. A hazánkban egyedülálló hobbitalálkozó szépszámú közönséget vonzott Magyarország egésze mellett Romániából és Szerbiából.
2024. június 15. 19:30 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. június 14.

360 pályázat érkezett a Gabonáink Gyermekszemmel című felhívásra

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei igazgatósága idén is rajzpályázatot hirdetett “Gabonáink Gyermekszemmel” címmel. A felhívásra ezúttal rekordszámú, 360 alkotást küldtek be az óvodástól a középiskolás korosztályig a vármegye különböző településeiről. A rajzverseny eredményhirdetését pénteken délelőtt rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.
2024. június 14. 14:24 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2024. június 13.

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33 | behir.hu
Tovább olvasom

Robotok a békéscsabai szlovák iskolában

Kíváncsi tekintetek kísérték a Robotika Szakkör diákjainak tanévzáró előadását a békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium intézményében. A résztvevő diákok, tanárok és az érdeklődő szülők betekintést nyerhettek a robotika szakkör izgalmas, mozgalmas és kreatív világába.
2024. június 13. 14:02 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. június 12.

További programok »

FEL