Jóga világnap: „Ebben a rohanó világban a jóga lecsendesít, megnyugtat”

A békéscsabai Ízisz Jóga Stúdió – ahogy minden évben – idén is tart nyílt napot a jóga világnapjához kapcsolódva: ezúttal június 21-22-23-án vehetnek részt a bejelentkezők térítésmentesen a különböző órákon, hogy saját bőrükön tapasztalják meg a jóga pozitív hatásait.

Bővebben

Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes: Nagy örömmel segítettem az itt élőknek

Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes Békéscsaba egészségügyi tanácsnoka és a 11-es számú választókerület önkormányzati képviselője. Körzetébe tartozik Jamina egy része, valamint külterületek: Fürjes, Felsőnyomás és az Almáskertek.

Bővebben

Remekelt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

Harmadik alkalommal ért el első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyén.

Bővebben

Közgyűlést tartott a Békés Megyei Önkormányzat

Az ötéves ciklus utolsó munkaterv szerinti közgyűlését tartották csütörtökön a Megyeházán. A huszonkét napirendi pont között beszámolót tartottak többek között Békés megye közbiztonságának 2018. évi helyzetéről is.

Bővebben

Gépkocsikkal támogatja a Meszlényi-Autó a BSZC képzését

Két autóval gazdagodott a Békéscsabai Szakképzési Centrum a Meszlényi Autó jóvoltából. A gépjárművek a karosszérialakatos tanulók gyakorlati képzését segítik majd elő. Az átadó ünnepségen az autókereskedő cég karosszérialakatos műhelyét is bemutatták.

Bővebben

Körbekerítettek egy kisebb tavat Békéscsabán, termőfölddel fogják feltölteni

Körülkerítették az egyik kisebb tavat Békéscsabán. Takács Péter önkormányzati képviselő a témával kapcsolatban csütörtökön délelőtt a helyszínen tájékoztatta  a média képviselőit. Dr. Bacsa Vendel pedig az elterjedt információk tisztázása érdekében délután tartott sajtótájékoztatót.

Bővebben

Az ötszázezredik ügyfelet köszöntötték a békéscsabai kormányablakban

Az ötszázezredik ügyfelet köszöntötték csütörtökön a békéscsabai Kormányablakban. Az ünnepi eseményen Szepessy Tamás, a területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkár bejelentette, hogy Békés megyében is folytatódik a kormányhivatali épületek fejlesztése, a kormányzat további 540 millió forintot fordít majd erre a célra.

Bővebben

Egyházzenei Fesztivált rendeznek Békéscsabán

Ingyenes programokkal, kivételes művészekkel is találkozhat a közönség az országos rendezvénysorozaton. A fesztivál Békéscsabán, Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán várja zeneszerető közönségét lelki feltöltődésre.

Bővebben

Alig több, mint 5 óra alatt teljesítette a győztes kerékpáros a 200 kilométert

Az első egyéni kerékpáros 5 óra 5 perc, az első váltó 12 óra 56 perc, míg az első egyéni futó 16 óra 56 perc alatt teljesítette a 22. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratont.

Bővebben

Több mint fél millió forintos adomány a békéscsabai gyermekosztály javára

674 ezer 700 forintot gyűjtöttek össze jótékonysági kerékpározással a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórháza Gyermekosztályának.

Bővebben

Négy sportág Diákolimpiai döntője három Békés megyei városban

Gyulán a labdarúgás, Mezőberényben a kosárlabda, míg Békéscsabán a kézi- és röplabda diákolimpiai döntőket rendezik.

Bővebben

Nehéz szituációs feladatok az elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóján

Tizenhárom csapat érkezett a 48. alkalommal megrendezett elsősegélynyújtó versenyre. Az elméleti feladatok mellett kárhelyszíneken is remekelnie kell azoknak, akik az országos versenyen szeretnének részt venni.

Bővebben

Szép orosházi szereplés a kyokushin karate Európa-bajnokságon

Győrben rendezte meg a International Karate Organization Kyokushinkaikan Union elnevezésű nemzetközi kyokushin karate szervezet ez évi, XII. Európa-bajnokságát, mind a felnőttek, mind az utánpótlás részére, küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

Bővebben

Bírósági ülnökök vették át megbízólevelüket Békéscsabán

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át az áprilisi testületi ülésen megválasztott 21 bírósági ülnöknek a megbízólevelet, így mostantól ők négy évig nem hivatásos bírákként vehetnek részt az ítélkezésben.

Bővebben

Több mint tízezren voltak kíváncsiak az Andy Warhol kiállításra a Munkácsyban

A hétvégén véget ért a Munkácsy Mihály Múzeumban az évtized kiállítása, az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a …-ig című szenzációs időszaki tárlat, amelyet május 25-én éjfélig tartó nagyszabású finisszázs megrendezésével búcsúztattak a szervezők.

Bővebben

Szupermaraton: A hétvégén start, ismét rekordszámú nevezésre számítanak

Sajtótájékoztatót tartott az AutóMobil Körös Kft. a közelgő 22. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratonnal kapcsolatban kedden, Békéscsabán. A sajtótájékoztatón Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös cégvezetője,

Bővebben

Keserédes színjátékra készülnek a Jókai színházban

Már a következő évadra készülnek a Jókai színházban. Heltai Jenő: A tündérlaki lányok című színjátékát a következő évad első bemutatójaként láthatja a közönség.  A bemutatót szeptember 13-án tartják  a Sík Ferenc Kamaraszínházban.  Az “önzés komédiájának” is  nevezett darabot Tege Antal rendezi.

Bővebben

Gécs Béla mini újságja a mainzi Gutenberg Múzeum állandó kiállításán

A nyomdászat indulásának 575. évfordulójára, és az első magyar nyomdász szaklap, a Gutenberg megjelenésének tiszteletére Gécs Béla még 2015-ben – saját korábbi rekordjait megdöntve – megalkotta a világ legkisebb, 17 x 25 milliméteres újságát.

Bővebben

Méltó környezetben a hagyaték: Új Jankay és Tevan kiállítás a múzeumban

A Munkácsy Mihály Múzeumban csütörtökön délután nyíltak meg a Történetek ceruzától ecsetig – Jankay Tibor művészete és A Tevan nyomda és művészeti öröksége című új, állandó kiállításai.

Bővebben

Gyula és Békéscsaba turizmusáról szóló workshop a CsabaParkban

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex fejlesztése című projekthez kapcsolódóan szerveztek ülést május 22-én Békéscsabán.

Bővebben