#BALCON ART# néven tárlatot nyitott a piac szomszédságában a csabai fotós hölgy

2020. április 24. 16:57 | Such Tamás

„Tegnap még nagyon szomorú voltam, majd ma reggel kipattant az agyamból, hogy mi lenne, ha… És megnyitottam az első balkon-kiállításomat!” – mondta Bontovics Ilona fotós és tanárnő, midőn mi is meglestük a Szabó Dezső utcai erkélyén ragyogó ad hoc tárlatát.

Elmondása szerint negyven napja van „bezárva”. Hozzáteszi, a mindennapi ügyintézésekben az unkahúgai segítenek, és persze olykor-olykor sétál egyet a ház körül, de kvázi tegnap tetőzött a szomorúsága. (Már a március 15-én, a Lencsési Közösségi Házban rendezett, Csak tiszta forrásból című kiállításra sem ment el, pedig két képét is kiállították.)

„Tegnap feljött hozzám az egyik unokahúgom – meséli Bontovics Ilona –, és addig tartottam maga, de miután megláttam, és ugye sajnos nem ölelhettem magamhoz, mint korábban, elkezdtem könnyezni, majd amikor elment, már zokogtam.”

 

#BALCON ART# – Bontovics Ilona

#BALCON ART# – nem árthat

 

Este bevett egy nyugtatót, hogy könnyebben elaludjon, majdan a kora reggeli ébredést követően úgy érezte, hogy valami tennie kell… És eszébe jutott, hogy…

Egy jó héttel korábban, a barátnője, Szereday Ilona művésztanár a világhálón küldött neki egy képet, amelyen egy ablakra különböző szimbólumok voltak felfestve. Mire visszaírt, hogy a festés neki nem megy, de valamit majd megpróbál kigondolni.

„Tehát az eszembe jutott – folytatja –, hogy megannyi képem van a fotósdobozokban… És úgy 7 óra körül már az erkélyi ruhaszárító kötélre voltak kifüggesztve.”

 

Galéria

 

Egy szomszéd meg is kérdezte tőle: „Mi van, ha tönkremennek a fotók?” Mire azt válaszolta: „Na és? Remélem, néhány embernek pár perc örömöt szerzek!”

Hozzáteszi, három-négy naponta cseréli majd a kópiákat, illetve a tematika is változni fog. Most a természetképek domborítanak, azonfelül vannak békéscsabai kapukról készült fotók és portrék is a tarsolyban. A pontos cím: Szabó Dezső utca 7., 1. emelet (a gazdabolt felől).

„Az egyik ismerősöm azt mondta – folytatja –, milyen jó lenne látni ezeket a felvételeket a Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep nyári, főtéri kitelepülésesén is.”

Ámen.

 

#BALCON ART# – Bontovics Ilona

Képalkotás a Szabó Dezső utczában

 

***

Jelenleg az Ati Pizzériában Ölelések címmel „alszik” a 9. önálló kiállítása, amely az emberi kapcsolatokról és a szeretetről szól.
Így a #BALCON ART# a 10.

További programok »

FEL