Nóri Mesedoboz címmel mesecsatornát indított egy békéscsabai óvónő

2020. március 22. 12:08 | Such Tamás

Ujj Nóra a hét elején egy csudálatos próbálkozásba fogott a világhálón: Nóri Mesedoboz című kismozijaiban megannyi lélekmorzsát oszt meg az őt néző gyerekekkel és azok szüleivel. „A kalandot talán nem így gondoltuk, de együtt ezt is átvészeljük” – mondja. (A kincs a szomszédban lakik.)

– Nyilván az utóbbi hetek történései sok mindet felülírtak. Honnan jött ez a remek ötlet?

– A minap, az egyik este a párommal beszélgettem, és tulajdonképpen az ő ötlete volt, „hogyha már ez a szomorú helyzet alakult ki, hogy bezártak az óvodák, akkor miért nem csinálsz virtuális foglalkozásokat?”. Így a gyerekekkel legalább egy képzeletbeli térben tovább tarthatom a kapcsolatot, azonfelül a mesékkel a szülők helyzetét is megkönnyíthetem.

 

– A cím is nagyon találó: Nóri Mesedoboz.

– Ugye Nóri a keresztnevem, amely hozzám köthető; így a gyerekek is be tudnak azonosítani, a Mesedoboz szó pedig csak úgy kipattant a fejemből.

 

– Korábban készítettél már ilyen videókat?

– Még sosem csináltam ilyet.

 

– Ami szerintem nagyon klassz, hogy úgy mesélsz a kamerába, mintha valóban szemben ülnének veled a gyerekek… Például megvárod a reakcióidőt.

– Miután az első videót kielemeztem, a következőnél már figyeltem arra is, hogy egy mondatot követően talán várni kellene egy kicsit, máskor folytatni kell a szöveget, illetve, ha kérdezek, talán még interaktívabb lesz a téma.

 

Ujj Nóra - Nóri Mesedoboz

Sokmindenki elfér a Mesedobozban

 

– Azonfelül vannak feliratok, hangeffektek.

– Igen, a párom kvázi a társalkotóm.

 

– Milyen reakciók érkeztek?

– Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a gyerekektől, a szülők képeket, videókat is küldtek a reakciókról, sőt, a volt ovisaimtól is kaptam üzenetet.

 

– A történetek saját kútfőből jönnek?

– Még nem, de később szeretném.

 

– Akkor előbb-utóbb mesekönyv lesz.

– Idővel tényleg szeretnék egyet írni.

 

– Élőben megpróbálnád?

– Még készítek néhány videót… de ki tudja?

 

További programok »

FEL