Ütemesen haladnak az útépítési, útfelújítási munkálatok Békéscsabán

2021. szeptember 19. 10:15 | behir

A Kormány által a Modern Városok Programban megvalósuló békéscsabai útfejlesztési célok előkészítése és megvalósítása érdekében biztosított támogatási összeget a belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére, valamint az elavult aszfaltburkolatú utcákban a burkolat felújítására, cseréjére fordítja az önkormányzat.

A munkálatok a műszaki ütemtervnek megfelelően kezdődnek meg és folytatódnak tovább.

Az útépítési munkálatok I. ütemének előrehaladása:

Vasvári Pál utca, Károlyi Mihály utca: mindkét utcában a munkálatok előrehaladott állapotban vannak, az aszfaltozás a kopóréteg leterítésével befejeződött.  A munkálatok a padka készítésével és egyéb kapcsolódó feladatok ellátásával még folytatódnak.

Móra Ferenc utca, Vihar utca, Béri Balogh Ádám utca, Pulszky utca: ebben a négy utcában az útalap-előkészítő földmunka, az útalap készítése van folyamatban, amely munkafolyamatnak a befejezését követően, várhatóan két hét múlva, egy menetben terítik le az aszfalt kötőréteget.

Jácint sor: a fakivágási engedély megadását követően megkezdődnek az útépítési munkálatok, azt követően az útépítés a Szilva közben folytatódik.

A Keleti kertekben a Barackos közben, a Répa közben és részben a Cseresznye közben elkészültek az aszfaltozással, az érintett utcákban a kopóréteget is leterítették. Ezt követően a padkarendezéssel és a járda csatlakozások kialakításával folytatódnak a munkálatok.

Az útfejlesztési program keretében megépítendő utak esetében, ahol az útépítési munkálatok 2022 évben kezdődnének meg, viszont nem érintettek vízvezeték átépítésével, rekonstrukcióval, tervezetten még az idén, a munkakezdési engedélyek kiadását követően is megkezdődhetnek a kiviteli munkálatok. (Tervezetten: Corvin utca, Földműves utca, Tisza István utca, Darányi utca, Vörösmarty utca, Liliom utca, Gajdács utca, Gólya utca.) A munkálatok megkezdésének időpontjáról a kivitelező értesítése alapján tájékoztatják a lakosokat.

Az útépítési munkák II. ütemében további 38 utcában történik meg az útépítés. A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése megkezdődött.

Az útfelújítási munkálatok előrehaladása: során 63 utcában/útszakaszon cserélik le az elavult aszfaltburkolatot. Bethlen utca, Révai utca, Klapka utca, Tessedik utca, Damjanich utca, Wesselényi utca: ezen utcákban az aszfalt burkolat cseréje megtörtént, a munkálatok az útpadka rendezésével és egyéb kapcsolódó munkákkal folytatódnak.

 

Fotó: behir.hu/ Such Tamás

 

Wlassics utca: elkészültek a szegélyépítések, pályaszerkezet cserék, aszfaltmarások. Az aszfaltozási munkák várhatóan ezen a héten befejeződnek.

Belvárosi óvodához vezető út: elkészültek a szegélyépítések, pályaszerkezet-cserék, aszfaltmarások. Az aszfaltozási munkák várhatóan ezen a héten befejeződnek.

Katona utca: Az Andrássy út felőli szakaszokon (az összekötő út és a garázsok mentén) jelenleg aszfaltmarási munkálatok folynak. A végleges aszfaltszőnyeget a Wlassics utcát és a Belvárosi óvodához vezető utat követően építik be.

Degré utca: az aszfaltmarással a kivitelező elkészült, jelenleg a félpályás aszfaltszőnyegterítési munkálatok vannak folyamatban.

Dr. Becsey Oszkár utca: az utca felén elkészült az aszfaltozás, a padka rendezése hiányzik. Elkészültek a szegélyépítések, az utca első felén még nem volt munkavégzés. 

A műszaki ütemezések alapján mind az útépítés, mind az útfelújítás esetében a végső befejezési határidő: 2022 vége.

Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy mind az útépítéssel, mind az útfelújítással érintett utcákban a kivitelező szórólapon, a munkálatok megkezdését megelőző 14 nappal tájékoztatja az ott élőket az érintett szakaszra tervezett korlátozásokról (forgalomkorlátozás, parkolási korlátozások, behajtási korlátozások).

Az építéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű-forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait. Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

 

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon: 06 +36-66/241-79, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu 

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
10:15
FEL