Az ütemezés szerint halad az útfejlesztés Békéscsabán

2022. augusztus 21. 08:35 | behir.hu

Az útépítés I. ütemében és az útfelújításoknál lezárultak a műszaki átadás-átvételi eljárások.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útépítés I. ütemében 2022. július 14-én, az útfelújítás esetében 2022. július 28-án befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítés II. ütemében a munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A vállalkozó készre jelentése alapján mind az 1. rész és mind a 2. rész esetében 2022. július 14-én befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Jelenleg a forgalomba helyezési engedélykérelem dokumentáció előkészítése van folyamatban.

 

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában 2021. december 15-én lezárult. További 28 utcában 2022. június 2-án záródott le a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az 1. részhez tartozó 1 db utcában (Alkotmány utca) az eljárás 2022. július 28-án zárult le.

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok során 13 utcában a vízvezeték rekonstrukció megtörtént, jelenleg 34 utcában már az útalapépítés van folyamatban/elkészült, illetve ebből 16 utcában már a kötőaszfalt réteg terítését végzi a vállalkozó. Az előrehaladás során 15 utcában készül/elkészült a kopóaszfalt is. További 8 utcában a kivitelező az útpadka építés szakaszánál tart, ebből 6 utca esetében befejezte ezt, és a tereprendezés munkafázisban tart.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése (4 utcát érint) folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel aktuálisan érintett területeken (Útépítés II. ütem) a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

Önkormányzati hírek

Békéscsaba hazavár! – Szeptember végéig lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatására a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj elnyerésére, valamint a diplomás pályakezdők támogatására a „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatás elnyerésére.
2024. július 23. 15:57
FEL