Az ütemezés szerint halad az útfejlesztés Békéscsabán

2022. július 17. 10:49 | behir.hu

Az útépítés I. ütemében július 14-én befejeződtek a műszaki átadás-átvételi eljárások, a II. ütemben is tervezetten haladnak a munkálatok.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útépítés I. ütemében 2022. július 14-én befejeződnek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítés II. ütemében a munkálatok ütemesen haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

 

1.Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A vállalkozó készre jelentése alapján mind az 1. rész és mind a 2. rész esetében 2022. július 4-én megkezdődtek, 2022. július 14-én befejeződnek a műszaki átadás-átvételi eljárások.

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában 2021. december 15-én lezárult. A további 29 utcában 2022. június 2-án megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás. A 2. rész esetében az eljárás még aznap lezárult. Az 1. részhez tartozó 1 db utcában Alkotmány utca) az eljárás még nem zárult le.

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok során 13 utcában a vízvezeték rekonstrukció megtörtént, jelenleg 23 utcában már az útalapépítés van folyamatban, illetve ebből 8 utcában már a kötőaszfalt réteg terítését végzi a vállalkozó.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel aktuálisan érintett területeken (Útépítés II. ütem) a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Tel.: 06 +36-66/241-791

E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

 

További programok »

FEL