Útfejlesztés Csabán: Márciustól a kivitelezés az útépítés II. ütemével bővül

2022. február 25. 12:00 | behir.hu

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az önkormányzat célja annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február hónap elejétől folytatódnak, márciustól az útépítés II. ütemével bővülnek.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák február hónapban 9 utcában kezdődnek meg, illetve 8 utcában folytatódnak. Márciusban 3 utca esetében megkezdődik, 1 utca esetében folytatódnak, valamint 23 utca esetében a végleges tereprendezési munkák elvégzésével, tervezetten legkésőbb június hónapig zárulnak a munkálatok.

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfejlesztési programban 63 utca érintett útfelújítással Békéscsabán. Ebből már tavalyi évben 34 utcában részbeni műszaki átadás-átvételi eljárással befejeződtek a kivitelezési munkák. A további 29 utca/szakasz esetében a táblázatban megadott ütemezéssel valósul meg az útfelújítás.

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A munkaterület átadására a kivitelező számára 2021. december 6-án került sor. A kivitelezés tervezetten az alábbi ütemterv szerint fog haladni:

Felhívjuk a lakosok figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű-forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait. Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Telefon: 06 +36-66/241-791. E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu.  A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

FEL