Az ütemezés szerint halad az útfejlesztés Békéscsabán

2022. május 1. 10:27 | behir.hu

Továbbra is a tervezett ütemnek megfelelően haladnak a békéscsabai útfejlesztési program kivitelezési munkálatai.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, továbbá márciustól fokozatosan az útépítés II. ütemével bővül.

 

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák során 35 utcában az elkészült útalapra a kötő- és kopó aszfaltrétegek terítése megtörtént az útpadkák megépítése mellett. Ebből 13 utca esetében a tereprendezéssel is elkészült a kivitelező, további 10 utca esetében még folyamatban van a tereprendezés.

További 10 utca esetében a kivitelezés még folyamatban van.

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 34 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás megtörtént. További 14 utcában az útépítmény elkészült, a tereprendezés elkészült, a műszaki átadás-átvételi eljárás hamarosan megkezdődik. Az útépítmény 14 utcában elkészült, a tereprendezés folyamatban van. A kivitelezés egy utcában megtörtént a kötőaszfalt terítése, a kopóaszfalt terítésével folytatódik a munka (Sikonyi utca).

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 14 utcában megkezdődtek,11 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal. Jelenleg 5 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., telefon 06 +36-66/241-791, e-mail:  bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

Önkormányzati hírek

Szarvas Péter: A következő ciklusban is Békéscsaba fejlődése a cél

Június 9-én lezajlott többek között a polgármester és a helyi önkormányzati képviselők választása. A névjegyzékben szereplő 46 772 választópolgár 56,69%-a, azaz 26 513 fő szavazott Békéscsabán. A voksolók 61,73%-a, azaz 16 951-en Szarvas Pétert választották polgármesternek, így októberben már a harmadik ciklusát kezdi polgármesterként. A városvezetőt az eredményekről és a további tervekről kérdeztük a 7.TV Aktuális című műsorában.
2024. június 23. 08:32
FEL