Békéscsabán a tervezett ütemben halad az útfejlesztés kivitelezése – galériával

2022. március 24. 08:30 | behir

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000 Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, márciustól fokozatosan bővül az útépítés II. ütemébe tartozó utcákkal.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák előrehaladása folytán 23 utcában az útépítmények elkészültek, amelyből 10 utcában a végleges tereprendezési munkálatok az I. félévben kerülnek elvégzésre. Jelenleg 20 utcában folynak kivitelezési munkálatok.

További 2 utcában március hónapban kezdődnek meg a kiviteli munkálatok, és tervezetten még az I. félévben elkészülnek a közlekedési építmények: Almás sor, Jácint sor.

 

 

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 34 utcában elkészültek. Jelenleg 27 utcában folynak kivitelezési munkálatok.

További 2 utcában március-április hónapban kezdődnek meg az útfelújítási munkálatok, és tervezetten még ebben a félévben elkészülnek: Selyemakác utca, Fília Alapítványhoz vezető út.

 

 

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

Március hónapban 5 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatok végzésével megkezdődtek az  útépítés II. ütem helyszíneinek előkészítése. A további 17 utcában fokozatosan kezdik meg az útépítési munkákat, amelyeket tervezetten az I. félévben be is fejeznek.

További 16 utcában a munkakezdés tervezett időpontja: 2022. július 1.

 

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

 

Galéria

 

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

További programok »

FEL