Sosem találja ki, mire kerestek rá a legtöbben a behir.hu-n 2020-ban!

2020. december 31. 17:11 | Varga Diána

Nem, nem a koronavírusra, sőt, az még a TOP 10-ben sincs benne. Mi is meglepődtünk.

Az online világ nagy előnye, hogy sokkal jobban monitorozható az olvasók érdeklődési köre, mint a televízióban vagy az újságban – mert habár olvasói levelek, telefonok, személyes találkozások alkalmával van arra lehetőség, hogy bárki elmondja, miért lapozott bele a Csabai Mérlegbe – amelynek legutóbbi számait ide kattintva olvashatja el – vagy kapcsolt a 7.TV-re – melynek adását online is nyomon követheti –, a behir.hu-ra sokan kattintanak úgy, hogy rákeresnek egy-egy szóra, ebből pedig tudunk arra következtetni, mi az, ami potenciálisan érdekelheti közönségünket.

Ha nem számítjuk, hogy olvasóink jóval több mint harmincezerszer kerestek rá a behir.hu-ra valamilyen keresőszóval, a legtöbbször a zanót kulcskifejezés segítségével kattintottak hírportálunkra. Mi sem teljesen értjük a grincsfa iránti nem múló rajongást (2018 júliusában szintén szerepelt a TOP 10 legolvasottabb cikk közt ez a kulcsszó), ugyanakkor örülünk neki, hogy ilyen sokan találják informatívnak a zanótról szóló, Váncsa Klára által 2017-ben írt cikket. Kertészeti tippekre azért nem szakosodunk 2021-ben sem: továbbra is igyekszünk szállítani Békés megye, Közép-Békés és Békéscsaba legfontosabb híreit. 

2020-ban a legtöbben a behir.hu nyitólapjára kattintottak (ahogy ez megszokott minden hírportál esetében), de további statisztikai érdekesség, hogy nagyon sokakat érdekelt júliusban az egyes országok koronavírus-fertőzöttség szemponjábóli besorolása; tavasszal az, hogy milyen feltételekkel lehetnek nyitva a kozmetikák; Mikóczy Erika kolléganőnk betegségéről szóló jegyzete; az éppen aktuális, friss hírek; a 7.TV adása; az Európa című dal 2020-as feldolgozása; a nyugdíjasok vásárlási idősávjának nyári eltörlése; a veszélyhelyzet megszűnése utáni intézkedések, valamint a volántársaság helyközi járatainak menetrendmódosítása. Az idei év legolvasottabb cikkeit összeszedtük havi lebontásban is, Búcsúztatjuk 2020-at című rovatunkban.

De lássuk, milyen kifejezésre kerestek rá a legtöbben a Google keresőóriás segítségével, majd találtak rá a behir.hu cikkeire! Az alábbi szófelhőben minél nagyobb egy szó, annál többen kerestek rá, míg minél kisebb az adott kifejezés, annál kevesebben kattintottak segítségével portálunkra. 

2020 száz legnépszerűbb kulcskifejezése a behir.hu-n. Fotó: behir.hu

FEL