8 éve jelentkezett első adásával a 7.Tv

2023. november 20. 16:48 | D. Nagy Bence

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. a Csabai Mérleg, a behir.hu hírportál és a 7.Tv hármas talapzatán nyugszik. Immár nyolc éve, hogy a televízió az első adásával jelentkezett.

Bár Halász Judit jeles sora szerint általában "ez a nap más, mint a többi", a Békéscsabai Médiacentrum munkatársai november 20-án is a megszokott rendben végzik munkájukat: az operatőrök forgatnak, a szerkesztő-riporterek interjúkat készítenek és híradós anyagokat, cikkeket írnak, a vágók (ki hinné?) vágnak, a szerkesztők javítanak és terveznek – mindenkinek megvan tehát a maga feladata.

– 8 éve, 2015. november 20-án, 19 órakor úgy indult el a televízió, hogy csupán online láthatták a nézők annak a maroknyi, lelkes, bizonyítani vágyó dolgozónak a munkáját, akikkel közösen indítottuk el a 7.Tv első adását. Azóta egy tettre kész csapattal a csatornánk – körzeti televízióként – nemcsak Békésben, hanem a környező vármegyékben is látható, hallható, virtuálisan pedig a világ bármelyik részéről megtekinthető. Az idő előrehaladtával a különböző közösségi média felületeken is megjelentünk, hiszen sok képes, hangzó anyagot készítünk nap, mint nap, amelyet minél szélesebb körben szeretnénk eljuttatni a Viharsarokban élőknek és az innen elszármazóknak. A mottónk sem véletlen: „Rólunk, nekünk” – hiszen a csatornánkon látható tudósításokat, interjúkat, riportokat Békés megyeiek készítik mindazoknak, akik érdeklődnek a Békés vármegyei közélet, gazdaság, kultúra és sport iránt – fogalmazott Varga Diána, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztő-helyettese.

Varga Diána Lenkefi Zoltánnal, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatójával beszélget a 7.Tv Aktuális című magazinjában.

 

November 20-a egyben már a december, s vele az ünnepi időszak közeledtét jelzi, amely nemhogy kevesebb, de ha lehet, még több munkát, szervezést és előre gondolkodást követel. A 7.Tv ugyanis az ünnepek környékére sem adásszünettel készül: magazinok és híradós anyagok tucatjai forognak jelenleg is, hogy az év végi hajrában is képpel tartsuk nézőinket, akik mintegy 150 ezer háztartásban érik el csatornánkat a megyében.

A munka tehát idén sem magát végzi el: egy megyei médiumhoz képest kis létszámú stáb dolgozik nap mint nap azon, hogy Békéscsaba és a térség legfontosabb hírei ne csak írásos, de mozgóképes formában is eljussanak a lakossághoz. És ha már évforduló, visszatekintve mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának médiumaként munkánkat több ízben is elismerték már, így például Helyi Érték Díjjal, Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéssel, Csabagyöngye Tisztelet Díjjal, valamint nemrégiben a Családbarát munkahely címet is elnyertük. 

Hegyi Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője Hornung Ágnes államtitkártól vette át a Családbarát munkahely elismerést (fotó: Hegyi Tibor)

Hegyi Boglárka ügyvezető-főszerkesztő Hornung Ágnes családokért felelős államtitkártól vette át 2023 októberében a Családbarát munkahely elismerést.

 

A híradásokat persze nem magunknak gyártjuk, így a köszönet elsősorban nézőinket illeti: köszönjük tehát megtisztelő figyelmüket, egyúttal kérjük, tartsanak velünk az év utolsó időszakában is! 

További programok »

FEL