23 fős diákcsapat látogatott el a Békéscsabai Médiacentrumba

2022. június 14. 17:54 | Csiffáry Zsuzsanna

Hétfőn egy 23 fős diákcsapat látogatott el a behir.hu-t, a 7.Tv-t és a Csabai Mérleget kiadó Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe. Az általános iskolások első kézből leshették el a híradózás fortélyait, mi több, ki is próbálhatták magukat a stúdióban.

A harmadik osztályos tanulókból álló csapat a Lencsési Általános Iskolából érkeztek. Elsőként a szerkesztőség tárgyalójában a cég ügyvezetője köszöntötte a diákokat. Diós Zsolt, D. Nagy Bence, szerkesztő, műsorvezető segítségével mutatta be a Békéscsabai Médiacentrumot és a cég mindennapi munkáját.

 

Diáksereg a Békéscsabai Médiacentrumban.

Diós Zsolt és D. Nagy Bence vezették végig a diákokat a szerkesztőségben.

 

– A Békéscsabai Médiacentrum Kft. nyitott cég. Az önkormányzat médiacégeként nagyon szívesen mutatjuk meg azt, hogy mivel foglalkozunk. Örömmel fogadtuk a Lencsési Álatlános Iskola jelentkezését, öröm volt bemutatni a szerkesztőség napi rutinját is – fogalmazott Diós Zsolt.  

A gyerekek ezt követően a tévézés leglátványosabb oldalával, a műsorvezetéssel ismerkedtek meg, majd ki is próbálhatták magukat a stúdióban.A diákok betekintést nyerhettek a vezérlőben zajló munkába is. A gyerekek emellett a vágás alapjaival is megismerkedhettek. A diákok egyik pedagógusa kiemelte, hogy a látogatásuk egy jutalomkirándulás is egyben, mivel ez volt az utolsó tanítási nap. Uhrin Edit, pedagógus szerint fontos, hogy a diákok belelássanak a munka világába. 

Diáksereg a Békéscsabai Médiacentrumban.

A diákok megismerkedtek a hírolvasással is.

 

A 23 fős csoport látogatása nem az első alkalom, amikor gyerekek ismerkednek a médiacentrum működésével, hiszen a szerkesztőségben többször jártak már diákok, a cég pedig a jövőben is nyitott az ehhez hasonló kezdeményezésekre. 

 

Diáksereg a Békéscsabai Médiacentrumban.

Fazekas Róbert, adásrendező a híradó háttérmunkálatairól tartotttájékoztatót a diákoknak a vezérlőben.

További programok »

FEL