Szerző: Csiffáry Zsuzsanna

2025. február 11.

Nemcsak az illatos hunyor virágzik a Szarvasi Arborétumban

A csillagos vagy kikeletnyitó téltemető nevéhez hűen a lassan kezdődő tavaszok egyik legkorábban nyíló évelő növénye. A téltemető háborítatlan, természetes élőhelyén – hazánkban az üde talajú, páradús ligeterdőkben, gyertyános- vagy cseres-tölgyesekben az erdő talaját kedveli. Így van ez a több, mint nyolcvan hektáron elterülő Szarvasi Arborétumban is.
2025. február 11. 06:20 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. február 10.

Gyönyörű fenntarthatóság – a gyapjú ezer arca

Egyre inkább fókuszba kerül a közgondolkodásban a fenntarthatóság, mindennapi életünkben is számos lehetőségünk van arra, hogy környezetbarát döntéseket hozzunk. Ebben a kontextusban nézzük most meg a nemezgyapjút, amely nemcsak természetes anyag, de a kreativitásunkat is kibontakoztathatjuk a kézműves tevékenység közben.
2025. február 10. 17:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 29.

A biedermeier beszivárgott napjaink otthonaiba

Biedermeier alatt érthetünk bútort, divatot, festőművészt, festészetet, költőt, költészetet és stílust. Prágai Adrienn, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze, Életstratégia vagy művészet? Gondolatok a biedermeier definíciója körül címmel tartott előadást a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont báltermében a közelmúltban.
2025. január 29. 11:03 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 28.

Almára fel! Az almafánkot munkatársaink is tesztelték

Ebben a cikkben egy almafánk receptjét osztjuk meg önökkel. Ha a recept elkészítési módját vesszük figyelembe, almás palacsintának is hívhatnánk ezt az édességet. Az almás ízvilág nagyon finom, az elkészítés nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése pár percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje körülbelül fél óra. Fánkszezonban, vagy azon kívül is ajánljuk elkészíteni.
2025. január 28. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 27.
2025. január 26.
2025. január 25.

Te édes marcipán!

Majdnem megfeledkeztem róla, ám még lasszóval éppen úgy gondoltam megfogom a témát, mert sokan szerethetik a gejl, ám sok mindenhez passzoló édes marcipánt. Az őrölt mandulából, cukorból vagy mézből, valamint némi kötőanyagból, például kukoricaszirupból készült massza megérdemli, hogy egy napot szánjunk az ünneplésére. Január 12-én volt a marcipán világnapja.
2025. január 25. 06:25 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 24.