Az év Családbarát munkahelye lett a Békéscsabai Médiacentrum

2023. október 27. 15:58 | behir.hu

Pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadó ünnepségét. A 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel.

Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadóján kiemelte: a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

A családbarát politika három pillérre épül: az otthonteremtés támogatására, ugyanis a saját otthon biztonságérzetet ad. A támogatásokkal és adókedvezményekkel az anyagi biztonság megteremtésére, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözniük semmilyen körülmények között. A harmadik pillér pedig a választás szabadságának megadása, hogy a gyereket vállalóknak ne kelljen lemondaniuk a munkavállalásról, a karrierépítésről részletezte az államtitkár.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Családbarát munkahely idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahelye cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra.

Családbarát munkahely díjat vehettek át könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok és tankerületi központok. A díjazottak között van például az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., a Magyar Nemzeti Bank., a Nemzeti Választási Iroda és az Országos Mentőszolgálat, valamint a Békéscsabai Médiacentrum is.

 

Hegyi Boglárka: Örülök, hogy olyan önkormányzati céget vezethetek, amely figyelembe tudja venni a család és a munka egyensúlyának megteremtését

 

A budapesti díjátadón az elismerést Hornung Ágnestől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától vette át Hegyi Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője. A méltatásban elhangzott, hogy a médiacég idén minősített Családbarát munkahely lett, a szervezet törekszik a családbarát elvek alkalmazására, mely támogatásra méltó.

Hatalmas megtiszteltetés volt ezt a díjat kiérdemelni és átvenni. Örülök, hogy az az önkormányzati cég, melyet vezethetek, figyelembe tudja venni a család és a munka egyensúlyának megteremtését. A médiában dolgozók élete nem mindennapi, és sokszor átlagon felüli elvárásokkal kell megküzdenünk a kollégáimmal. Az események, ünnepségek döntő többségben hétvégén, vagy az esti órákban vannak, ezekről a tudósításoknak ugyanúgy el kell készülniük, mint a törzsidőben megrendezett programokénak. A Hagyomány és család elnevezésű, immár nyertes pályázatunknak köszönhetően a munkatársaim és családjaik számára valósíthatunk meg csapatépítő és családbarát programokat. Úgy gondolom, hogy a Családbarát munkahely cím kiérdemléséhez hozzájárult, hogy a Békéscsabai Médiacentrumnál értjük, ismerjük egymás munkáját, szükség esetén kiegészítjük, kisegítjük egymást a feladatokban. Sok éves barátságok szövődtek, ismerjük egymás családtagjait, problémáit és örömeit fogalmazott Hegyi Boglárka az ünnepséget követően.

Az idei díjazottakkal együtt az országban már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás a családi nyaraláshoz.

 

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (k) és a díjazottak a Családokért díjak, valamint a Családbarát munkahely díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban október 27-én (MTI fotó/Balogh Zoltán)

További programok »

FEL