Helyi érték díjat kapott a 7.TV környezetvédelmi magazinja

2018. május 17. 19:17 | Mikóczy Erika

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete 2018. május 17-én és 18-án tartja tavaszi találkozóját Hajdúszoboszlón. Az egyesület 25 évvel ezelőtt alapította a Helyi Érték Díjat. A 7.Tv első alkalommal nevezett a pályázatra, mint kiderült nem hiába.

 

 

A díjat Hajdúszoboszlón, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének gáláján Bali-Hatala Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztője, valamint a műsort készítő Zámbori Eszter szerkesztő- műsorvezetője vette át.

A Helyi Érték Díj

A 7.Tv Zöld7 című környezetvédelmi magazinja elsősorban Békés megye védett területeit, élőhelyeit és a Körös-Maros Nemzeti Park kiemelt eseményeit mutatja be a nézőknek. Emellett a Békéscsabai Médiacentrum a helyi környezetvédelemmel foglalkozó egyesületek, civil kezdeményezések rendezvényeiről is beszámol magazinjában. A pályázatra benyújtott epizódban bemutattuk a túzokcsibék gondozását, és azt is, hogyan kaptak jeladót a nemzeti parkban a parlagi sas fiókái. Egy másik különlegességként a magazinban a Körösök virágzását láthatták a nézők, hiszen nemcsak a Tiszán, hanem Békés megyében, a Körösökben is szaporodnak a kérészek. Továbbá szó volt a Montág-pusztai szürkemarha-telep bővítéséről, az Állatkertek Éjszakájáról, valamint a kardoskúti Fehér-tó kiszáradt és sótól kifehéredett medréről is.

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díjára idén híradós műsorszám, tematikus műsorszám, illetve dokumentumfilm, természetfilm, egész estés film kategóriában lehetett pályázni. Feltétel volt, hogy valós, adásba került műsor legyen a pályamű, ne a különböző műsorok anyagaiból összevágott „best of”. A Zöld7 adása minden feltételnek megfelelt, és számos értékes információval gazdagította a nézőket.
A Zöld7 díjazott epizódjának értékelésekor elhangzott, hogy a 7.Tv magazinja egy innovatív műsor, melynek egységes, és igényes az arculata, kiváló az operatőri munka, és  látszik rajta a szakmai hozzáértés. A szakmai zsűri szerint a békéscsabai televizió műsora bármelyik országos csatornán megállná a helyét.
A díjjal kapcsolatosan a médiacentrum főszerkesztője elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartja a helyi értékek közvetítését, és azt, hogy a nézők a lehető legtöbbet megtudjanak megyénkről, egy-egy műsor megtekintésekor érezzék azt, hogy jó itt élni. "Büszke vagyok a szerkesztőségünkre, kollégáim sokat és jól dolgoznak, törekszünk arra, hogy a Békés megyében élők életét, értékeit helyi és országos platformon is bemutassuk."- emelte ki Bali- Hatala Boglárka.

 

A fentebb említett epizód itt tekinthető meg:

 

A Békéscsabai Médiacentrum 7.Tv-je egyébként a Híradóval, a Békéscsaba 1912 Előre Labdarúgó Egyesület utánpótlását bemutató Utánpótlás-lesen című magazinnal és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület tevékenységét nyomon követő BRSE Tv-vel is pályázott, a szakmai zsűri ezekről is elismerően beszélt.

További programok »

FEL