Újra Túzokfesztivál Dévaványán

2019. május 5. 10:05 | Szabó Rita

Már negyedik alkalommal rendezték meg a Körös-Maros Nemzeti Park Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban a Túzokfesztivált, Dévaványán. A program már hagyomány a település és a nemzeti park életében, melynek célja, hogy a fesztivál részeként betekintést nyújtson az érdeklődőknek az intézményben folyó szakmai munkába.  

 

 

A Túzokfesztivál mára már hagyománnyá nőtte ki magát. Dévaványa polgármestere tájékoztatott: több célja is van a rendezvények, azon túl, hogy egy színvonalas és jól sikerült fesztivál legyen.

– Megpróbálják a nemzeti park munkatársai bemutatni az itt folyó munkát. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek nemcsak az őshonos magyar állatfajták tartásába, gondozásába, hanem olyan helyekre is ellátogathatnak, amelyek egyébként zárva van a látogatók előtt. Például a túzokvédő állomás, amely innen egy pár kilométerre található a réhelyi erdőben. Itt a túzokcsibék keltetésével és nevelésével foglalkoznak - árulta el Valánszki Róbert.

A polgármester kiemelte: mindig hatalmas az érdeklődés a fesztivál iránt és bízik abban, hogy a jövőben is hasonló figyelem övezi majd rendezvényt. A szervezők a gyerekekre is gondoltak. Népi játszótérrel, kézműves foglalkozásokkal és természetvédelmi vetélkedővel készültek a legkisebbeknek.

 

További programok »

Itthon

FEL