Díjazták a legjobbakat – a helyi televíziók találkozója Békéscsabán

2019. május 17. 17:08 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. volt a házigazdája csütörtökön és pénteken a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tavaszi találkozójának, ahol átadták a 2019-es Helyi Érték Díjakat is. A televíziók három kategóriában mérethették meg magukat.

 

 

A Helyi Érték Díj híradós kategóriájára beérkezett pályamunkákat Gulyás István az MTVA kiemelt műsorvezető-szerkesztője zsűrizte: több mint 100 híradós anyagot látott, 13 komplett híradót nézett végig, és mint elmondta, mindenki igyekezett úgy elkészíteni a tudósításait és a híradóit, hogy azok megfeleljenek a szakmai szabályoknak, és ami a legfontosabb, annak a közösségnek is, akikről szólnak.

A díjátadón Fekete Péter, az Emberi Erőforrások kultúráért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a helyi televízióknak milyen nagy szerepük van az értékek közvetítésében, a lakosság tájékoztatásában. Ezek a televíziók tudnak a leggyorsabba reagálni a helyi történésekre, és valóban azokról az emberekről szólnak, akik az adásukat nézik. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének egyesületének munkája pedig azért fontos, mert a hálózat által a legfontosabb információkat, a legjobb műveket egymásnak át tudják adni, így egy országos lefedettségre is szert tudnak tenni - fogalmazott Fekete Péter.

 

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (fotó: Ujházi György)

A  helyi televíziók országos egyesületéhez tartozó kilencven televízió mintegy 8 millió magyar állampolgárhoz juttatja el a napi híreket és mutatja be a helyi értékeket. A szervezet több mint 30 éve azért dolgozik, hogy Magyarország vidéki történelmét bemutassa és megörökítse.

– Azonkívül, hogy a helyi lakosságot minden este tájékoztatjuk a hírekről röviden, a fontosabb eseményeket magazin műsorainkban beszéljük ki, ott vagyunk a kulturális eseményeken, a civilek rendezvényein, dokumentumfilmjeinkkel pedig a jövőnek próbálunk személyiségeket, jeles eseményeket megörökíteni – mondta az egyesület elnöke Lovass Tibor.

 

Lovass Tibor, a HTOE elnöke (fotó: Ujházi György)

A televíziók három kategóriában pályázhattak a 2019-es Helyi Érték Díjra. A legjobb híradókat, magazinokat, valamint filmeket részesítették elismerésben. A híradós műsorszám kategória fődíjasa 2019-ben a nyíregyházi televízió híradója lett. A tematikus magazin kategória fődíját 2019-ben a City TV: Városmesék című műsora kapta. A zsűri döntése szerint a dokumentumfilmek, egész estés filmek kategória fődíjas pályaműve a Médiacentrum Debrecen: Kárpátaljai vértanúk – az illegális egyház című filmje lett. Emellett külön életműdíjjal értékelték a helyi televíziózásban maradandót alkotók munkáját: az elismerést Fischer Gábor a Szeged Televízió műszaki vezetője vehette át.

 

7.TV

Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.
2020. november 21. 12:57
FEL