Évadnyitó a Szarvasi Vízi Színházban

2019. június 15. 12:40 | behir

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött el a Szarvasi Vízi Színház kilencedik évadja június 14-én este. A köszöntő beszédek után Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékát láthatta a közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

 

 

A megnyitó ünnepségen köszöntő beszédet mondott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, dr. Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója.

Babák Mihály polgármester kiemelte, hogy a vízi színházat a nézők szeretete tartja össze, a működtetés pedig három szereplő közös munkája, a Békéscsabai Jókai Színház, a teátrumi társaság és a Cervinus Teátrum együttműködésének eredménye. Ez a működő összefogás bizonyítja, hogy lehet Magyarországon együtt dolgozni és jó dolgot csinálni.

 

Fotó: Lipták Szabolcs • A-Team

 

A polgármester köszöntő szavai zárásaként a Szarvasi Baráti Kör kitüntetést adott át Fekete Péter államtitkárnak, aki professzor dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának üdvözletét és gratulációját tolmácsolta. Majd beszámolt arról, hogy néhány nappal ezelőtt Szlovákiában, a V4 országok kulturális miniszteri találkozóján vett részt, ahol büszkén számolt be a Szarvasi Vízi Színház példájáról.

Domokos László köszöntőjében kiemelte, hogy egy gyönyörű környezetben működő, értékeket átadó intézmény a Szarvasi Vízi Színház, majd megnyitotta az évadot.

Seregi Zoltán igazgató, művészeti vezető elmondta, nagyon nagy megtiszteltetés a Jókai Színház számára, hogy övé lehet a nyári szezon nyitóelőadása, ráadásul egy olyan színdarab, amely nemcsak Békéscsaba 300 éves újratelepítéséről szól, hanem az egész környékre, így Szarvasra is vonatkozik, és remélhetőleg minden néző lelkét megérinti, megszólítja.

Dr. Szabó Károlyné, a teátrumi társaság nevében megköszönte a bizalmat Szarvas városnak és a polgármesternek, hangsúlyozta, hogy nagy örömmel vett részt a szervező munkában, és sok tartalmas estét, művészi élményt kívánt a közönségnek.

Rácz Attila

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

Rácz Attila

További programok »

Kultúra

Az 50 éves Gyulai Iskola legújabb alkotásai

Dokumentarista tárgyilagosság és a szociográfia emberközpontú érzékenysége jellemzi a Gyulai Művésztelep alkotásait immár fél évszázada. Szombaton a fürdőváros Kohán Képtárában nyílt meg a MOST – az 50 éves Gyulai Iskola legújabb alkotásai című tárlat, amely a művésztelep utóbbi ötéves termését mutatja be az érdeklődőknek.
2019. szeptember 22. 18:39
FEL