Több mint két hónapig minden estére kínál programot a Szarvasi Vízi Színház

2024. május 29. 08:11 | Kovács Andrea

Június 14-től bő két hónapon keresztül ismét a vízi színházé lesz a főszerep Szarvason, augusztus 21-ig minden estére kínálnak programot a nézőknek. A tizennegyedik évad kínálatában minden korosztály és a különböző műfajok kedvelői is találhatnak nekik tetsző előadást, a programok mintegy 40 százaléka pedig idén is ingyen tekinthető meg.

– A Szarvasi Vízi Színház a szervezők közös szerelemgyermeke, amely mióta megszületett, azóta is együtt vannak szülei, a szervezők példás összefogása és együttműködése jellemzi ezt az elmúlt 14 évet, a vízi színház összeforrt Szarvassal, egymás védjegyeivé lettek – fogalmazott Seregi Zoltán művészeti vezető az idei nyár programját bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Békéscsabai Jókai Színház darabjai közül a Munkácsy musicalt, illetve a Három sárkányt a vízi színház technikai adottságai miatt nem tudják színpadra állítani, de több közkedvelt művet, köztük gyermekdarabokat is bemutatnak majd a nyár folyamán, és a több éve nagy sikerrel játszott Monte Cristo grófja című musicalt két estén is játsszák.


A Fővárosi Nagycirkuszban jelenleg futó Csillagok-égbeli tűk című produkció kivonatát is bemutatják a vízi szinházban, amelyet próbanapján most is ingyenesen láthat a közönség.

– Újdonságként egy különleges produkciót, az úgynevezett vacsora-performaszon kortárs táncosok és kortárs cirkuszi fiatalok a színpadon lévő hosszú asztal tetején táncolnak, az artisták pedig látványos mozgásokkal szolgálják fel a a vacsorát a színpadon helyet foglaló ötven nézőnek – ajánlott két különleges produkciót Fekete Péter, a cirkusz főigazgatója. 


Július középen két héten át a szokásoknak megfelelően a szarvasi teátrum rendezi meg a 13. Cervinus Művészeti Fesztivált, melyen a legszélesebb spektrumban mutatják be a különböző műfajokat. 

Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy nagy az érdeklődés a Szarvasi Vízi Színház idei programjai iránt, rövid idő alatt sok jegyet sikerült értékesíteni, a foglalási adatok szerint ezidáig online formában több mint 300 településről, összesen mintegy 17 ezer jegyet vásároltak, négy előadás már teltházas, négyre pedig csak néhány hely szabad.

A Szarvasi Vízi Színház idei évada június 14-én egy különleges jazz cirkuszi előadással indul, augusztus 21-én pedig a hagyományoknak megfelelően zenés díjátadó gálával zárul majd.

 

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
2024. július 22. 12:15
FEL