Végre megszólal az idén 180 éves Munkácsy Mihály!

2024. február 15. 19:20 | Varga Diána

A világhírű magyar festő, Munkácsy Mihály 180 évvel ezelőtt született. A kerek évforduló alkalmából megszólal a festőóriás, nem is akárhogyan!

Békéscsaba önkormányzata egész évben különleges programsorozattal ünnepli jeles festőnk, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulóját. A város a könyvbemutatóktól a musical előadáson át az olvasási kihívásig számos rendezvénnyel emlékezik az alkotóra, ezekről részletesebben itt írtunk.

Az ünnephez a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztősége is csatlakozik. Amellett, hogy a szerkesztőség ablakain évek óta óriásposzter népszerűsíti a Munkácsy Negyedet, a BMC ezúttal arra vállalkozott, hogy megszólaltatja a 124 éve elhunyt géniuszt. No persze nem azért, hogy interjút készítsen vele, hanem azért, hogy a neves festő a szerkesztőség munkatársául szegődve beszámoljon az emlékévhez kapcsolódó programokról, rendezvényekről. 

A rövid kulturális hírösszefoglaló hetente jelentkezik majd, ebben digitális munkatársunk, Munkácsy MihAI mondja majd el, milyen programokra számíthatunk a közeljövőben. Íme az első adás: 

További programok »

Kultúra

FEL