Evangélikus és református istentiszteletek újra a 7.Tv műsorán

2020. november 21. 12:57 | Vincze Attila

A békéscsabai evangélikus és református gyülekezetekben, a járvány tavaszi hullámához hasonlóan, jelenleg sem tarthatnak istentiszteleteket. Ezzel szemben - ugyan szigorú óvintézkedésekkel -, de a katolikus templomokat továbbra is látogathatják a hívek. A 7.Tv Támasz című műsorában nézőink újra láthatják az evangélikus és református istentiszteleteket vasárnap délelőtt 9 és 10 órától.

A járvány fokozott terjedése miatt a tavaszi bezárás után ismét üresek az evangélikus templomok Békéscsabán. A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának kérésére az istentiszteleteket online, illetve televízión keresztül lehet majd követni.

– A templomok mondhatni félig vannak csak nyitva, hiszen híveink, a gyülekezet nélkül tartjuk majd meg az istentiszteleteket, ezeket pedig felvételről lehet követni az otthonokban – fogalmazott Kutyej Pál, a Békéscsabai Evangélikus Egyház lelkésze.

A Békéscsabai Református Egyházközség a zsinat elnökségi tanácsának kérésére úgy döntött, hogy a hívek egészségének védelme érdekében csak online és televíziós felvételről lehet majd nézni az istentiszteleteket.

– A médiacentrum abban segít nekünk, hogy a 7.Tv vasárnaponként református istentiszteletet is sugároz. Így el tudjuk elérni azokat a testvéreinket is, akik egyébként más csatornán elérhetetlenek lennének – hangsúlyozta Marti Miklós, a Békéscsabai Református Egyházközség lelkésze.

A Magyar Katolikus Egyház vezetése a járvány tavaszi, első hullámával ellentétben egyelőre úgy határozott, hogy megengedi a nyilvános misék tartását, azonban a híveknek a kötelező járványügyi rendelkezéseket szigorúan be kell tartaniuk.

– A katolikus egyházban a mise nemcsak egyszerűen egy igehirdetés, hanem egy áldozatbemutatás, tehát eucharisztikus liturgia, ezt pedig nem pótolja az online közvetítés. Nyilván az is jó azoknak, akik nem tudnak eljönni, mert betegek – mondta Szigeti Antal, a Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia plébánosa.

A református és az evangélikus istentiszteleteket vasárnaponként 9, illetve 10 órától láthatják a nézők a 7.Tv Támasz című műsorában, valamint a behir.hu online csatornáin.

További programok »

FEL