Kis kezek etették az állatpark lakóit

2018. május 28. 08:07 | Zsíros András

Látványetetéssel, állatsimogatóval és játékos programokkal igyekeztek elültetni már egészen kicsi korban a természet szeretetét Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban megtartott gyereknapon. A Körös-Maros Nemzeti Park látogatóközpontjában több mint 50 állatfajjal testközelből ismerkedhettek meg a kis természetbúvárok.

Teknősöket, nyulakat simogathattak a gyerekek a Szarvasi Állatparkban, az egyik legnépszerűbb program azonban a víziállatok látványetetése volt. A kis kezek egy-egy marék száraz eledelt dobhattak a tóba, ahol halak, teknősök és madarak kapkodtak utánuk.

Ezen a napon több százan fordultak meg a látogatóközpontban, sokan az egész családdal itt töltötték a napot. A látványetetés a gondozók szerint az állatvilág jobb megismerésére is alkalmas, hiszen vannak köztük különleges példányok is. Körömi Krisztina látogatóközpont-vezető elmondta, sokukkal csak vonulási időszakokban lehet esetleg találkozni, és némelyikük madártani ritkaságnak számít, mint például a vörös ásólúd vagy a fütyülő réce. Szarvason azonban testközelből megcsodálhatóak.

Természetesen a szórakoztató programok sem maradhattak el, egész nap népi játszótér és pónilovaglás is várta a gyerekeket.

 

 

További programok »

FEL