Látványetetéssel zárta a szezont a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2017. november 6. 08:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az ősz a tök szezonja, amit nemcsak az emberek, hanem a vaddisznók is nagyon szeretnek – legalábbis a szarvasi állatpark kondájának ez igazi csemege - a gondozóik szerint. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark november 5-én, vasárnap tartotta szezonzáró rendezvényét, ahol a látogatók tököt faragtak, majd a megmaradt tökbelet látványetetésen adták oda vaddisznóknak.

Tököt faragtak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark idei utolsó vendégei. Az őszi szünet utolsó napján nagyon sok család érkezett a szarvasi intézménybe, hogy a friss levegőn kiránduljon, és részt vegyen a kézműves foglakozásokon.

A gondozók szerint az őszi időszakban a vaddisznók egyik kedvenc csemegéje a tök. Így a kézműves foglalkozáson kifaragott tökbél sem ment veszendőbe. Ebédidőben a gyerekek egy látványetetésen megtanulhatták, hogyan kell a vaddisznóknak biztonságosan odadobni a tököt, így azok, akik elég bátrak voltak közülük, saját maguk etethették meg a szarvasi állatpark vaddisznókondáját.

A kisgyermekes családoknak is lehetősége volt idén utoljára körbe sétálni a parkot, ahol a gyerekek az Európában, de főként hazánkban őshonos állatokkal ismerkedhettek a napsütésben.

– A környékünkön pici gyerekkel, nem nagyon tudunk elmenni sok helyre. Ez egy nagyon jó kis program. Egy kétéves gyereknek ez pont jó, hogy eljövünk ide két-három órára - mondta el Varga Mária.

Az idei szezonban 34 ezer látogató járt a Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi látogatóközpontjában, ahol többek között vörös mókusokat, gímszarvasokat és európai bölényeket is láthattak az érdeklődők.

– Azért zárunk be tulajdonképpen a téli időszakra – ez egy négy hónapos időszak – mert nagyon sok állat elhúzódik. Téliálmot alszanak egyes fajok, hibernálva töltik a telet, például a szárazföldi teknőseink. Nem minden állatfajt tudnánk már teljes egészében megmutatni ebben az időszakban. Ilyenkor van lehetősége az állatparknak a téli nagy fejlesztéseket elvégezni a jövő évi szezonnyitásra, a jövő évi programjainkat összeállítani, megtervezni - emelte ki Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látogatóközpont-vezetője.

A téli szünetet követően jövő március közepén nyitja meg újra kapuit az állatpark.

 

 

 

FEL