Varázslatos este a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

2017. augusztus 27. 14:33 | Szabó Rita

Estébe nyúló programsorozattal várta a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark a vendégeit augusztus 26-án szombaton, az Állatkertek Éjszakáján. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a látogatóközpont saját programot szervezett erre az alkalomra, melyet idén is nagy örömmel fogadtak az érdeklődők.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg Magyarországon az Állatkertek Éjszakáját országszerte. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark ilyenkor éjszakába nyúló programokkal várja a vendégeit.

Idén a "Dagonya a csillagos ég alatt" címet kapta a rendezvény, ugyanis rögtön az első látványosság, amivel indították az eseményt az egy szarvasdagonya volt. A látogatók megtekinthették, hogyan is töltik fel a gímszarvasok dagonyáját és miként veszik azt birtokba, és milyen önfeledten tudnak örülni a hűsítő fürdőzés lehetőségének az állatok.  Bátor, az állatpark gímszarvas bikája azonnal hatalmas játékba fogott a dagonyát feltöltő szippantó csövével, majd a bezúduló, hűsítő víztömeggel folytatta a pancsolást. Óvatosan csatlakozott hozzá két fős tehén háreme és két borja is. Természetesen a dagonyához ismertető is járt, így most mindenki megtudhatott minden lényeges dolgot, amit a gímszarvasokról tudni érdemes. A központ vezetője Körömi Krisztina elárulta, hogy nagy sikert arattak ezzel a nyitással.

 

 

A különleges fürdőzést, ragadozómadár-bemutató követte, ahol Latyák Imre, madarász jóvoltából egy vándorsólyommal és egy afrikai uhuval is találkozhatott az érdeklődő közönség. Késő délutántól estig került sor az állatpark emlős ragadozóinak ismertetővel egybekötött látványetetésére, melyet szintén nagy érdeklődés kísért.

Sokan türelmetlenül várták már a kuvik szabadon engedését is. Az állatparkban fölnevelt kis baglyocska először repülhetett a levegőbe, így most már az Anna-liget vadon élő lakójává vált. A látogatók hasznos információkat kaphattak arról, miként érdemes eljárni, ha valaki röpképtelen, látszólag elárvult madárfiókát talál.

Szombaton egészen 22 óráig maradhattak a látogatók, akik a Csáky-kastély kertjében izgalmas csillagászkodáson vehettek részt, ahol Tóth János, amatőr csillagász nagy nagyítású távcsövén keresztül a Holdat, a Szaturnuszt, a legközelebbi, szomszédos galaxisokat, kettős, hatos csillagrendszereket szakmai magyarázattal figyelhettek meg az érdeklődők. Szabad szemmel többen láttak hulló csillagot és keresték meg az egyes csillagképeket is. Akik ott voltak, emlékezetes élményekkel térhettek haza az Állatkertek Éjszakájáról.

 

További programok »

FEL