A téli pihenő után ma nyit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2019. március 15. 08:51 | Szabó Rita

A téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit az érdeklődők számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, március 15-én.  A park munkatársai idén is számos érdekességgel készültek, többek közt új tanösvényelemekkel és új állatfajokkal.

 

 

Március 15-én újjáéled a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, beindul az élet. A park a tél folyamán új tanösvényelemekkel bővült, melyek célja, hogy elősegítsék a környezeti nevelést és hasznos információkkal szolgáljanak a vendégeknek.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Az egyik ilyen elem az örvös galamb fészke is. A látogatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kipróbálják, milyen egy  madárfészket építeni. Körömi Krisztina elmondta: a tavaszi nyitás sok élményt tartogat a látogatóknak.

– Lesznek új állatfajaink ezekre mindig, mindenki kíváncsi. Olyan fajok is lesznek az újak között melyek még szakmai szemmel is érdekesnek számítanak, illetve a fő látványosságunk egy olyan állatfaj, amely éjszakai életet él és rendszertani családjának a legnagyobb testű képviselője. Szerintem izgalmas lehet szakvezető segítségével fölfedezni, hogy ki is ő és mit lehet róla megtudni - árulta el a látogatóközpont-vezető.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Körömi Krisztina hozzátette: a nyitást követően a következő nagyobb programjuk a húsvét, amikor kétnapos rendezvénnyel várják a vendégeket.

 

További programok »

Életmód

Segítő oldalak koordinálják az önkénteseket

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett, önkénteseknek szóló oldalt segítő oldalként működtetik tovább a veszélyhelyzet megszűnéséig.
2020. április 9. 16:49
FEL