Szerző: Kugyelka-Zámbori Eszter

2023. december 1.

Több száz békéscsabai családnak gyűjtenek karácsonyi ajándékot

Idén is közös adventi adománygyűjtést hirdetett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Körösvidék Alapítvány, a Békéscsabai Médiacentrum, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Az öt szervezet december 1. és 15. között várja a felajánlásokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ellátottjai számára.
2023. december 1. 18:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2023. november 30.
2023. november 29.

A magas önköltségi ár felemésztette a nyereséget a mezőgazdaságban

A tavalyi történelmi aszály után idén a magas finanszírozási költségek, a rendkívül alacsony felvásárlási árak és a mezei pocok invázió vitte el a hasznot a szántóföldi növénykultúrákból. Az alap agrártámogatások is várhatóan a finanszírozási költségek fedezésére lesznek elegendőek. Bozó József, a NAK vármegyei alelnöke úgy fogalmazott: ebben az évben is a túlélés a cél a mezőgazdaságban.
2023. november 29. 17:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2023. november 19.

Felszentelésének 30. évfordulójára megújult a Jézus Szíve templom főbejárata

Idén, ha lehet még különlegesebb volt a Szent Erzsébeti napi búcsú a jaminai Jézus Szíve római katolikus templomban, hiszen harminc éve, hogy felszentelték a városrész lakóinak összefogásából született építményt. Emellett, elsősorban a hívek adományaiból és felajánlásaiból megújult az épület kapuja, amely Mladonyiczky Béla, békéscsabai szobrász alkotása.
2023. november 19. 13:33 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2023. november 18.

Notebookokat kaptak a gyulai Erkeles diákok a digitális esélyegyenlőség jegyében

A gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban 96 notebookot adtak át otthoni használatra a tizedikes diákoknak. A „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projektnek köszönhetően a napokban az ország számos intézményébe érkeznek digitális eszközök, amelyek az otthoni tanulást könnyítik meg a diákoknak a jövőben.
2023. november 18. 17:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2023. november 17.

Az ország gyermeknőgyógyászai tanácskoztak Gyulán

A Magyar Gyermeknőgyógyászati Társaság 42. Kongresszusát rendezték meg a gyulai Vigadóban, pénteken. Az eseményen a hazai gyermeknőgyógyász szakma képviselői többek között a terület legújabb kutatási eredményeivel, a különböző betegségek, elváltozások diagnosztikájával, kezelésével és megelőzésével ismerkedhettek meg, és ezekről folytathattak szakmai vitát.
2023. november 17. 17:30 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2023. november 16.
FEL