Már csak 15 kiló kell ahhoz, hogy én is vágódisznó súlyú legyek! – jegyzet

2021. április 16. 17:26 | Such Tamás

Későn kapcsoltam, mert későn jött velem szembe a legújabb Schobert Norbertes realitás. Tudom, a könyökünkön folyik ki, most a fitneszguru az egyik tévében zanzásítva azt nyilatkozta, sokan azzal nyugtatják magukat, hogy a férfi 100 kiló felett kezdődik, pedig szerinte 100 kiló felett a vágódisznók kezdődnek.

Schobert Norbert kegyetlen. Kegyetlen a testével és kegyetlen a néppel. A testével azért, mert folyton sanyargatja önmagát, hogy csinos maradhasson; a néppel pedig azért, mert üzletemberként azokat cinkeli, akikből él.

Tény, hogyha megnézünk egy 50 évvel ezelőtti Martin Gabi által fotografált Árpád fürdős képet, kövér embert alig látunk. De mennyivel kiegyensúlyozottabb életük volt a szüleinknek.

 

Schobert Norbi – Fotó: MTI

Norbi downgrade (Norbert leminősít) – Fotó: MTI

 

Az okokat reggelig lehetne sorolni, de most hirtelen az jutott az eszembe, hogy hányan töltik szinte az egész napjukat a volán mögött. És ki tudja, milyen eredetű, adalékanyagoktól hemzsegő péksütiket kajálva – ugye a rendszertelen étkezés a hízás táptalaja.

A betegségekről nem is beszélve…

Amikor szeptemberben műtöttek, 69 kilót nyomtam; úgy néztem ki, mint egy aszott béka. Majd a sok gyógyszer és az abból fakadó farkaséhség miatt gyorsan visszaállt a régi formám. (Reggel 85-ot mutatott a mérleg, ami még talán elmegy.) Ráadásul egy olyan spirálban vagyok, hogy a műtét után már nem lehet olyan intenzitással mozogni, mint előtte. És ha így haladok, lassan beleférek a vágódisznó-súly halmazba. Én szolidáris vagyok a vágódisznókkal.

Ha azonban mindenki olyan csinos lenne, mint a guru, akkor valószínű éhen halna. Mindezzel kapcsolatban két szakértővel beszélgettem.

A békéscsabai származású, de már bő másfél évtizede a fővárosban élő Lukács Csaba testnevelő, rögbiedző (igen, Lukács Józsi bácsi fia) elmondása szerint Schobert Norbertet minősíti az ilyen buta kijelentés.

 

Lukács Csaba és Marcika – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Lukács Csaba és Marcika – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

„Az alapszöveg, miszerint egy férfi 100 kiló fölött kezdődik… eredendően egy vicces férfimondás, amit nyilván azok találtak ki, akik fénykorukban még 80-90 kilósak voltak, de negyvenéves korukra már egy kicsit meghíztak” – mondja.

Hozzáteszi, egyáltalán nem mindegy, hogy ki, milyen magas. Lehet valaki kétméteresen és 160 centisen is 100 kilós. Továbbá nem mindegy, hogy valakin izomban vagy zsírban van több kiló. Ha valaki 191 centis, és 100 kiló izom van rajta, akkor az egy nagyon fess kiállású, izmos férfi.

„De a legszomorúbb ebben az – folytatja –, hogy Schobert Norbi jól megél abból, hogy hülyeségeket beszél. Számtalan nagyon sok hiteles ember létezik: nemzetközi hírű testépítők, vagy fitneszbajnok, de az emberek nem őket, hanem Norbit figyelik.”

 

Vizsnyiczai Richárd és Szőcs László – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Vizsnyiczai Ricsi (balról) nem adja fel – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A békéscsabai Vizsnyiczai Richárd bölény-nyugalmával azt vallja, „nem értek egyet ezzel a stílussal, persze azzal is tisztában vagyok, hogy Norbinak meg kell valamiből élnie. Csak az baj, hogy az ilyen kijelentésekkel épp az ellenkezőjét éri el, amit akar, azaz nem nevel. De hogyha lenne egy csöpp eszünk, figyelembe sem vennénk, és minden bizonnyal ez bosszantaná a legjobban.”

Amikor Ricsi két vállra fekteti a gravitációt:

 

További programok »

FEL