A tavasz nem csak az öltözködésünkben hozhat új kihívásokat, ilyenkor az életmódunk is némi változtatást igényel, ha szeretnénk támogatni a szervezetünket. Ilyenkor is fontos, hogy megfelelő tápanyaghoz jussunk, és a lehetőségek egyre "nyílnak", hiszen a friss gyümölcsök, zöldségek is rendelkezésünkre állnak. A szezonális alapanyagokból szerencsére bőven válogathatunk, ezekkel feltölthetjük az "energiaraktárunkat". Minden évszakváltásra fáradtsággal reagálhat szervezetünk, de ez ellen a megfelelő étkezéssel hatékonyan védekezhetünk. Ennek kapcsán készültünk egy kis inspirációval olvasóinknak.
Tejszínes kakukkfüves csirke, csőben sült szezonális zöldkörettel
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 6 szál friss répa
- 1 kiló csirkecomb
- 2 dl főzőtejszín
- 3 kanál liszt
- só
- bors
- 1 evőkanál kakukkfű
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, eltávolítjuk a bőrt, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ebben másfél óráig lassú tűzön főzzük. Egy jénai tálba tesszük a megtisztított zöldségeket, melyeket szintén megsózunk, borsozunk, és egy deciliter vizzel, egy egy kis olajjal felöntjük a tál tartalmát. Megszórjuk a kakukkfű felével. Átforgatjuk a zöldségeket, 180 fokon egy óráig sütjük.
Ha a combok elkészültek – ezt villával ellenőrízhetjük – és ha víz is elfőtte magát, akkor jöhet egy pici olaj a serpenyőbe és egy kis utósózás, majd megpirítjuk a hús külsejét. A cél a piros kéreg, ha ezt elértük, jöhet a tejszín, amit fél deci vízzel hígitunk és 3 kanál liszttel behabarjuk. Ebbe a habarásba keverjük a kakukkfű másik felét. Ráöntjük a húsra és összefőzzük.
Jó étvágyat hozzá!