Címke: gasztronómia

2024. május 26.

Egy tál tavaszt ebédre?

Nem véletlen, hogy sok helyen cikkeznek arról, milyen fontos a szezonális táplálkozás. Minden évszaknak megvannak a maga szezonális lehetőségei, ezekben az időszakokban pedig tápanyagban sokkal dúsabbak ezek a nyalánkságok. Nem mellékesen pedig még finomak is!
2024. május 26. 11:16 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 20.

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 12.

Könnyű túrógombócot a vasárnapi tányérra

A tökéletes, könnyű túrógombóc elkészítése amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira komplikált, mivel nehéz megtalálni a tökéletes "könnyűségét". A hozzávalók helyes, helytelen arányaival pengeélen táncolhatunk. Ha kevés szilárd anyagot teszünk bele, ételünk könnyen szétfőhet a forró vízben, ha sokat, akkor nagyon kemény gombócok kerülnek a tányérra. Cikkünkben egy kipróbált és egyben bevált receptet teszünk közzé, valamint a gombóc eme fajtájának kezdeteiről is szót ejtünk.
2024. május 12. 11:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 28.

Spontán csipkebogyólekváros zabkeksz bármikorra

Senkinek sem újdonság, hogy a reggeli részét képező zabpehely remek napkezdő étel. Ám ha valaki szereti a tejjel leöntöttet, a „hordozható változatot” sem fogja megvetni. A zabpehely gazdag B-vitaminban, tirozinban, magnéziumban, kalciumban és vasban. Ennek a gabonafélének az elfogyasztása után jelentősen javul a test energiaellátása, és a koncentrálóképesség. Íme egy megoldás, ha szénhidrát és cukormentes megoldást keres!
2024. április 28. 12:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Bodza nélkül nem lehet tavasz

A bodza Magyarországon őshonos növény, ráadásul az országban található növény a világ össztermelésének közel kétharmadát adja. A piacon egyetlen riválisnak mondható Ausztria. Cikkünkben e nagy népszerűségnek örvendő növényről és a bodzaszörp készítési szokásaikról kérdeztünk néhány békéscsabait.
2024. április 28. 07:08 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 18.
2024. március 30.
2024. március 29.
FEL