Címke: gasztronómia

2021. szeptember 26.
2021. szeptember 16.

Kilenc év után újra lesz lecsófesztivál

Húsz évvel ezelőtt volt az első és az idei lesz a tizenharmadik, mi az? Közel egy évtizedes csipkerózsika álmából ébred fel szeptember 25-én és 26-án a békéscsabai Lecsófesztivál. Amint azt a főszervező Frankó Attila megfogalmazta, nagyon boldog, hogy ez az álma is megvalósulhatott.
2021. szeptember 16. 13:01 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
2021. szeptember 14.
2021. szeptember 9.

Közfoglalkoztatotti kiállítás: előnyt kovácsolni a nehéz körülményekből

A szakavatott vadászok által nagy műgonddal készített őzpörkölt, a kötegyáni önkormányzat standjánál gőzölgő bihari tárcsás lecsó vagy éppen az eleki főszakács által kínált hideg mediterrán paradicsomleves mellett ezernyi más különlegesség csábította a tét nélküli érdeklődőket csütörtökön Békéscsabán, a Szent István térre
2021. szeptember 9. 16:12 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom
2021. július 22.

Kolbászt is kóstolhattak a hagyományőrző projekt résztvevői

Ha Békéscsaba, akkor csabai kolbász! Szerda délután a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című rendezvényen minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket. A Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program folytatódik, amelynek hagyományőrző és népszerűsítő célja van.
2021. július 22. 12:07 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. június 6.

Steakbirodalom... az Alföldön?

Miközben szaporodik a nagy gasztronómiai értékű húsmarhák – például az aberdeen angusok – száma a Hortobágyon is, a hazai fogyasztó a kiskereskedelmi forgalomban gyakorlatilag nem tud ilyen állatból származó húst vásárolni. A magasabb árkategóriájú éttermekben többnyire van az étlapon minőségi húsmarhából készült fogás az étlapon, így joggal gondolhatnánk, hogy legalább a vendéglátásban megkóstolhatjuk a hazait. Azonban az asztalra nem kerül magyar marhahús.
2021. június 6. 18:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2021. április 23.

Van sütnivalónk! Lezárult a verseny

Múlt év májusában indította el a Békéscsabai Médiacentrum a Van sütnivalónk! című gasztronómiai versenyét. A projekt ötletgazdája Csiffáry Zsuzsanna szerkesztő volt, aki a koronavírus-helyzet miatti korlátozások idején állt elő ezzel az ötlettel, amelyet Diós Zsolt ügyvezető és Hatala Boglárka főszerkesztő is támogatott. A verseny lezárult, és most a legjobbak legjobbjait jutalmazták.
2021. április 23. 12:10 | behir
Tovább olvasom
2021. március 15.
2021. február 11.
2020. december 25.

Főzzünk együtt! Karácsonyi különkiadás

Legújabb epizódunkban egy karácsonyi különkiadással kedveskedünk a 7.Tv nézőinek. A magazin karácsonyi műsorában nemcsak a gasztronómia kap helyet, hanem a kézzel készült ajándékok is. Emellett szó esik az adományozásról és annak jelentőségéről, illetve több receptet ismertetünk ebben a részben.
2020. december 25. 07:14 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 48 cikk, 1 / 4 oldal
FEL