Címke: gasztronómia

2025. szeptember 13.

Pusztafeszt – A szabadkígyósi közösség ízekkel teli ünnepe

Első alkalommal rendezte meg közösségi ünnepét Szabadkígyós községe. Az I. Szabadkígyósi Pusztafeszt elnevezésű esemény elsősorban a gasztronómiáról, ezen belül pedig a pusztaételek bemutatásáról és megízleléséről szólt. A szervezők emellett keresték a település legjobb pálinkáját, szárazkolbászát, savanyúságát és pogácsáját is.
2025. szeptember 13. 14:18 | Bimbó Lajos
Tovább olvasom
2025. június 7.
2025. január 28.

Almára fel! Az almafánkot munkatársaink is tesztelték

Ebben a cikkben egy almafánk receptjét osztjuk meg önökkel. Ha a recept elkészítési módját vesszük figyelembe, almás palacsintának is hívhatnánk ezt az édességet. Az almás ízvilág nagyon finom, az elkészítés nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése pár percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje körülbelül fél óra. Fánkszezonban, vagy azon kívül is ajánljuk elkészíteni.
2025. január 28. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 11.
2025. január 7.

Így vigyázhat a szívére!

Sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat. A sokat emlegetett stressz csökkentése mellett nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra is, mit viszünk be a szervezetünkbe. Egy konyha-gazdasági taktikával viszonylag olcsón meglehet úszni az említett vitaminforrásokat.
2025. január 7. 16:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 6.

Rendkívül egészséges az újévi lencse

Van belőle barna, vörös, fekete, zöld és sárga is – ez nem más mint a lencse, amely az utóbbi napokban talán többször került a családi asztalra. A lencsét fogyasztani nemcsak újév napján ajánlatos, hiszen jótékony hatással van szervezetünkre – íme néhány tény róla!
2025. január 6. 15:54 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 5.
2025. január 1.

Íme néhány szerencsehozó szilveszteri és újévi étel

Arra már korábban is utaltunk, hogy háttérbe szorultak a régi idők szokásai, mégis az év bizonyos szakaszaiban előtérbe kerülnek, amelynek személy szerint örülök. A szilveszter misztikus éjszakája, az újév első napja rengeteg hagyománnyal rendelkezik, így egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az év utolsó és első napján az asztalra.
2025. január 1. 14:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. november 3.

Hecsedli pite készült a konyhában

Valahol érthető, hogy sokan nem foglalkoznak a csipkebogyóval, mert időigényes a megmunkálása. Azonban érdemes példát venni nagyszüleinkről, akik nehezebb időkben is megtöltötték a szezon terméseivel kamrájukat. Ezek a termékek amellett, hogy különlegesek és egészségesek – hiszen mi magunk készítettük természetes alapanyagokból –, anyagilag sem megterhelőek.
2024. november 3. 11:12 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. november 1.

További programok »

FEL