Címke: gasztronómia

2021. július 22.

Kolbászt is kóstolhattak a hagyományőrző projekt résztvevői

Ha Békéscsaba, akkor csabai kolbász! Szerda délután a Kosár- vagy kistermelői közösségek generálása című rendezvényen minden érdeklődő megkóstolhatta a megyeszékhelyre jellemző fűszerezésekkel ízesített termékeket. A Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a program folytatódik, amelynek hagyományőrző és népszerűsítő célja van.
2021. július 22. 12:07 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. június 6.

Steakbirodalom... az Alföldön?

Miközben szaporodik a nagy gasztronómiai értékű húsmarhák – például az aberdeen angusok – száma a Hortobágyon is, a hazai fogyasztó a kiskereskedelmi forgalomban gyakorlatilag nem tud ilyen állatból származó húst vásárolni. A magasabb árkategóriájú éttermekben többnyire van az étlapon minőségi húsmarhából készült fogás az étlapon, így joggal gondolhatnánk, hogy legalább a vendéglátásban megkóstolhatjuk a hazait. Azonban az asztalra nem kerül magyar marhahús.
2021. június 6. 18:25 | behir.hu
Tovább olvasom
2021. április 23.

Van sütnivalónk! Lezárult a verseny

Múlt év májusában indította el a Békéscsabai Médiacentrum a Van sütnivalónk! című gasztronómiai versenyét. A projekt ötletgazdája Csiffáry Zsuzsanna szerkesztő volt, aki a koronavírus-helyzet miatti korlátozások idején állt elő ezzel az ötlettel, amelyet Diós Zsolt ügyvezető és Hatala Boglárka főszerkesztő is támogatott. A verseny lezárult, és most a legjobbak legjobbjait jutalmazták.
2021. április 23. 12:10 | behir
Tovább olvasom
2021. március 15.
2021. február 11.
2020. december 25.

Főzzünk együtt! Karácsonyi különkiadás

Legújabb epizódunkban egy karácsonyi különkiadással kedveskedünk a 7.Tv nézőinek. A magazin karácsonyi műsorában nemcsak a gasztronómia kap helyet, hanem a kézzel készült ajándékok is. Emellett szó esik az adományozásról és annak jelentőségéről, illetve több receptet ismertetünk ebben a részben.
2020. december 25. 07:14 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. december 4.

Főzzünk együtt! Főszerepben a húsok

A 7.Tv új, Főzzünk együtt! című magazinja most legfőképpen azoknak kedveskedik, akik megrögzött húskedvelők. A Békési Húsmanufaktúra vezetője ifj. Kovács István mutatja be a hústermékeiket, illetve azt, mit, hogyan kell elkészíteni. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács ezúttal egy hentes illetve a műsorvezető segítségével egy hentes tokányt készít el tarhonya körettel.
2020. december 4. 11:24 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. október 29.
2020. október 21.

Kolbászolj velünk! – Gasztronómiai kalandozás indul a megyeszékhelyen

Békéscsaba a kolbász fővárosa! És ez annak ellenére is így marad, hogy idén nem rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált! A Békéscsabai Turisztikai Egyesület összefogásával Kolbászolj velünk! címmel gasztrokulturális kalandozásra várják az érdeklődőket a megyeszékhelyen, az ünnepi hosszú hétvégén. Opauszki Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte: a szervezők több helyszínen gazdag programmal készülnek, a középpontban a gasztronómia és a csabai kolbász kap helyet.
2020. október 21. 11:09 | Kovács Dávid
Tovább olvasom

Sokan választják úticélnak Gyulát és Békéscsabát az ünnepi hosszú hétvégén

A turisztikai szakemberek szerint nem törte meg a kedvezőtlen járványügyi helyzet a gyulai és a békéscsabai szálláshelyek ünnepi hosszú hétvégére vonatkozó foglaltsági számait. A szálláshelyek szinte telt házra számítanak annak ellenére, hogy a nagyobb rendezvények - mint például a Csabai Kolbászfesztivál – idén elmaradnak. A két város programjai ezúttal is főleg a gasztronómiára épülnek.
2020. október 21. 10:59 | Vincze Attila
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 44 cikk, 1 / 4 oldal
FEL