Címke: Zsuzsi receptjei

2024. július 7.
2024. június 23.

Rakott kenyér? Azt is lehet, íme egy ételmentő recept

A fehér kenyér a diétázókban bűntudatot kelthet, de a kutatók szerint ez az alapvető élelmiszer különböző tápanyagokat is tartalmaz. Az állandó fejlesztések is bizakodásra adhatnak okot, hiszen a fehér veknik kellő rostot és fehérjét tartalmazhatnak a jövőben. Mi megmaradunk ama gondolat mellett, hogy kenyeret is kell enni, legfeljebb mértékkel és sok mozgást beépítve mindennapjainkba. Íme egy ételmentő recept, amelynek az alapját mi más is adhatná, mint a kenyér!
2024. június 23. 11:28 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. június 17.
2024. június 15.

Szeretlek zöld turmix, mert te is szeretsz engem

Sajnos vannak olyanok, akik gyakorlatilag folyamatosan szenvednek a haspuffadástól. Ennek oka számos probléma lehet, és gyakran a kiváltó ok megtalálása a probléma megoldásában is segítségünkre van. Alább egy béltisztásra és a szervezet feltöltésére alkalmas megoldási lehetőséget vetünk fel. Mindenképpen az a cél, hogy az emésztőrendszerünk megfelelően működjön, amit néhány zöldséggel is segíthetünk.
2024. június 15. 07:21 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. június 8.

Retrósütik, melyek könnyeket csalnak a szemünkbe: almás pite

Van a "mama pitéje", csavart almás pite, morzsolt almás pite, falusias almás, kelt almás kalács, klasszikus francia almás pite, régimódi almás pite, vegán almás pite, habos almás pite, de mindenkinek csak egy tökéletes almás pite létezik, aminek az íze és a süteményhez kötődő emlékek örömkönnyeket csalnak a szemünkbe. A cikk kitér e finomság történetiségére, valamint egy bevált receptet is közzéteszünk.
2024. június 8. 11:05 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 27.

Jelige: friss meggyet a tányérra!

A felmérések adatai azt igazolják, hogy Magyarország ezüstérmes meggytermelő az Európai Unióban, Lengyelország mögött. A meggyszezon javában zajlik, vannak területeken ahol a korai érésűek bevégezték céljukat, ám a második hullámban érőket még lehet szüretelni. Mi is esne jobban ebben az időszakban, mint egy frissen szedett meggyből készült leves? Cikkünkben egy könnyű és mentes receptet teszünk közzé.
2024. május 27. 07:25 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 26.

Egy tál tavaszt ebédre?

Nem véletlen, hogy sok helyen cikkeznek arról, milyen fontos a szezonális táplálkozás. Minden évszaknak megvannak a maga szezonális lehetőségei, ezekben az időszakokban pedig tápanyagban sokkal dúsabbak ezek a nyalánkságok. Nem mellékesen pedig még finomak is!
2024. május 26. 11:16 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 20.

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 12.

Könnyű túrógombócot a vasárnapi tányérra

A tökéletes, könnyű túrógombóc elkészítése amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira komplikált, mivel nehéz megtalálni a tökéletes "könnyűségét". A hozzávalók helyes, helytelen arányaival pengeélen táncolhatunk. Ha kevés szilárd anyagot teszünk bele, ételünk könnyen szétfőhet a forró vízben, ha sokat, akkor nagyon kemény gombócok kerülnek a tányérra. Cikkünkben egy kipróbált és egyben bevált receptet teszünk közzé, valamint a gombóc eme fajtájának kezdeteiről is szót ejtünk.
2024. május 12. 11:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL