Címke: Zsuzsi receptjei

2025. január 28.

Almára fel! Az almafánkot munkatársaink is tesztelték

Ebben a cikkben egy almafánk receptjét osztjuk meg önökkel. Ha a recept elkészítési módját vesszük figyelembe, almás palacsintának is hívhatnánk ezt az édességet. Az almás ízvilág nagyon finom, az elkészítés nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése pár percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje körülbelül fél óra. Fánkszezonban, vagy azon kívül is ajánljuk elkészíteni.
2025. január 28. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 19.

Inkák aranya a tányéron: Mustáros quinoa saláta ebédre

A quinoa, mint ahogyan azt a cím is elárulta, az inkák aranya, egy dél-amerikai, gluténmentes magféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. A spanyol hódítások idején majdnem teljesen kipusztult, az 1900-as évek második felében fedezték fel újra a jótékony hatásait, és kezdték el újból a termesztését. A cikkben a quinoa hatóanyagai mellett, egy mustáros zöldséges quinoa saláta receptet teszünk közzé.
2025. január 19. 09:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. december 31.

Legyen malacunk! Virslis röfik az asztalon

Virsli, lencse, hal, virrasztás: mit miért eszünk vagy nem eszünk szilveszterkor – azon túl, hogy annyit tudunk, szerencsét hoz, vagy éppen balszerencsét. A régi, magyar néphagyomány szerint az év fordulója a varázslatok ideje, amikor nemcsak a jövő fürkészhető ki, hanem biztosítható a jólét is.
2024. december 31. 11:24 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. december 26.

Kerámia mézes – Tari Márta nyomán

Tari Márta neve mézeskalács berkekben dobogós helyen áll. Az idei mézeskalács szezonban a hagyományos írókázás, és az általam kedvelt magos rátét díszítési technikák mellett a magyar képzőművész által alkalmazott kerámia mézeskalácsot is kipróbáltam. A recepthez Fábián Ferencné mézeskalács készítő jóvoltából jutottam hozzá.
2024. december 26. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. november 3.

Hecsedli pite készült a konyhában

Valahol érthető, hogy sokan nem foglalkoznak a csipkebogyóval, mert időigényes a megmunkálása. Azonban érdemes példát venni nagyszüleinkről, akik nehezebb időkben is megtöltötték a szezon terméseivel kamrájukat. Ezek a termékek amellett, hogy különlegesek és egészségesek – hiszen mi magunk készítettük természetes alapanyagokból –, anyagilag sem megterhelőek.
2024. november 3. 11:12 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. október 13.
2024. október 8.
2024. szeptember 22.

Ha lehet, fogyasszunk levest mindennap

Az egész világon népszerű fogás a leves, amely az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat az ünnepi vagy a hétköznapi asztalról sem, a munkahelyi, iskolai menük fontos szereplője. A cikkben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy miért érdemes bevinni a mindennapjainkba ezt az ételt, illetve egyszerű tárkonyos galuskás húsgombóc leves recepttel is kedveskedünk olvasóinknak.
2024. szeptember 22. 16:26 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Gnocchi az olasz krumplinudli – egy csipetnyi olasz íz a tányéron

A gnocchi az olaszok világhírű burgonyás galuskája, nálunk édes változata a nudli. A gnocchi nem más, mint egy viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal készítenek és előételként fogyasztanak. A cikkben kitérünk a tészta eredetére, és egy könnyen elkészíthető receptet is közlünk.
2024. szeptember 22. 11:55 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

További programok »

FEL