Címke: Zsuzsi receptjei

2024. november 3.

Hecsedli pite készült a konyhában

Valahol érthető, hogy sokan nem foglalkoznak a csipkebogyóval, mert időigényes a megmunkálása. Azonban érdemes példát venni nagyszüleinkről, akik nehezebb időkben is megtöltötték a szezon terméseivel kamrájukat. Ezek a termékek amellett, hogy különlegesek és egészségesek – hiszen mi magunk készítettük természetes alapanyagokból –, anyagilag sem megterhelőek.
2024. november 3. 11:12 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. október 13.
2024. október 8.
2024. szeptember 22.

Ha lehet, fogyasszunk levest mindennap

Az egész világon népszerű fogás a leves, amely az emberi táplálkozás egyik legmeghatározóbb eleme. Nem hiányozhat az ünnepi vagy a hétköznapi asztalról sem, a munkahelyi, iskolai menük fontos szereplője. A cikkben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy miért érdemes bevinni a mindennapjainkba ezt az ételt, illetve egyszerű tárkonyos galuskás húsgombóc leves recepttel is kedveskedünk olvasóinknak.
2024. szeptember 22. 16:26 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Gnocchi az olasz krumplinudli – egy csipetnyi olasz íz a tányéron

A gnocchi az olaszok világhírű burgonyás galuskája, nálunk édes változata a nudli. A gnocchi nem más, mint egy viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal készítenek és előételként fogyasztanak. A cikkben kitérünk a tészta eredetére, és egy könnyen elkészíthető receptet is közlünk.
2024. szeptember 22. 11:55 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. szeptember 15.

Húsmentes ebéd hétvégére - zöldség leves gazdagon, mellé mákos tészta

Nem érdemes és nem is kell lemondani a finom és egészséges levesekről. Ha könnyű, ám laktató levest keres, válassza a zöldségekből készülteket. Nem lesz nehéz dolga, gyakorlatilag a leves alkotóján múlik, milyen ízvilág felé tereli készítményét. Egy biztos, hogy az egészséges leves mellé kiváló második a jó öreg mákos tészta.
2024. szeptember 15. 11:35 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. szeptember 14.
2024. szeptember 8.
2024. szeptember 1.

Lekvár főzés mellett epres-szilvás morzsasüti rendel

A természet hagyománya szerint a szilva szezon július közepétől október elejéig tart. A csonthéjasok családjába tartozó gyümölcs fajtaválasztéka szinte áttekinthetetlen. A cikkben rávilágítunk arra, miért érdemes fogyasztani ebből a gyümölcsből, illetve egy hatékony ám annál finomabb morzsa süti receptet is közzé teszünk.
2024. szeptember 1. 17:28 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL