Több száz diák vett részt a sportparádén

2018. október 3. 16:19 | Szendi Rita

Rodeóbika, rekeszmászás és kiütős játék – többek között ezekkel a feladatokkal találkozhattak a diákok az idei, békéscsabai sportparádén. A hűvösebb időjárás ellenére kilenc középiskolai csapat állt össze, hogy összemérjék erejüket.

 

 

A Garabonciás napok alatt számos programot szerveztek a diákoknak, ilyen a sportparádé is. A feladatoknak a Gál Ferenc Főiskola pályái és a sportcsarnok adott otthont. Míg a tornateremben zajlott a 10 próba, addig kint kiütős és más ügyességi játékok zajlottak.

A sportnap zárásaként sárkányhajóversenyt hirdettek az Élővíz-csatornán, ahol végül 9 iskola tanulói mérték össze erejüket. Itt a gyorsaság volt a legfontosabb.

 

Fotó: Szendi Rita

 

A diáknapok szervezésében nagy szerepet vállalt a megyeszékhely önkormányzata is. A kulturális programok mellett a sport is kiemelt szerepet kapott.

– Idén már 14. éve vonjuk be a diákokat olyan programba, amelyben nem csak a Garabonciás Napokon belül a kulturális és az oktatási programoké, hanem a sporté a főszerep. Jelen esetben játékos formában. Újítottunk is, hiszen korábban a fiatalok a labdarúgás, kézilabda és más labdajátékokban mérték össze a tudásukat – fogalmazott a közgyűlés Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke, Bíró Csaba.

A Garabonciás napok csütörtökön az egyik legfontosabb állomásához érkezik, hiszen a záró felvonulást követően a kampányzáró programokkal és a diákpolgármester-választással várják a diákokat a főiskola sportcsarnokában.

További programok »

FEL