Sütemény, tea, jóga, kiütős játék – Sportparádéval folytatódott a Gara

2023. október 4. 15:32 | Csiffáry Zsuzsanna

Tornagyakorlatok, jóga, kiütős játék és reggeli várta a diákokat a Szent István téren szerdán délelőtt. Ekkor tartották ugyanis a középiskolai sportparádét, amely a Csabai Garabonciás Napok rendezvénysorozat következő állomása volt. A reggeli hűvösebb időjárás sem szegte kedvét a résztvevőknek: hét középiskolai csapat mérte össze az erejét.

A több napos diákfesztivál számos feladattal látja el a versenyző csapatokat. Szerdán a sportparádéval folytatódott a rendezvénysorozat, amelyhez a Szent István tér biztosította a helyszínt. A hét intézmény által felállított bódéknál többek között reggelivel, süteménnyel és teával várták a résztvevőket. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Csüllög Dorina, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium kampányfőnöke elmondta, hogy májusban az iskola egyik csapata megnyerte a diákhetet, hozzájuk a nyár folyamán még többen csatlakoztak. Kiemelte, hogy közel négy hónapja készülnek a Csabai Garabonciás Napokra.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium csapata a reggeli után jógára hívta a járókelőket. A kampányfőnökök szerint nagy volt az érdeklődés a programsorozat iránt. Óré Borbála, a Szeberény Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium kampányfőnöke hangsúlyozta: minden csoporttag munkájával elégedett. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

 – A BEG-ből több mint 50 fős stábbal indultunk el idén a Garabonciáson. Szerintem egy nagyon erős csapat gyűlt össze az iskolából. Reggel a bódénknál reggeliztettünk, illetve tornával frissítettük fel a csapatot és a Garaboncityben lévőket is egyaránt. Voltak még különböző társasjátékok, amelyeket készítettünk, volt csillámtetoválás, illetve kincskeresés is a város különböző pontjain – mondta Óré Borbála.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A mozgás mellett az energia pótlására is gondoltak a csapatok, ebédre pörkölttel készültek. Nagy Zoé, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium kampányfőnöke kiemelte a program csapatverbúváló erejét. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

 – Mindenki belead mindent, hiszen tőlünk vannak olyanok, akik nagyon sok mindent megcsináltak, és nagy figyelmet szenteltek az esemény lebonyolítására. Volt olyan, aki a szponzorokat derítette fel, de beosztottuk a kreatív embereinket a díszletgyártáshoz. A napokat összegezve: a reggelek mindig nagyon nehezek, de később beindul az egész, és gördülékenyen megy minden, nagyon jó a hangulatban – fogalmazott Nagy Zoé. 

A garabonciás napok csütörtökön az egyik legfontosabb állomásához érkezik, hiszen a záró felvonulást követően a kampányzáró programokkal és a diákpolgármester-választással várják a diákokat a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

FEL