Több békéscsabai sportoló az olimpiára készült - Hogy látták ezt a nehéz évet?

2020. december 29. 12:27 | Hidvégi Dávid

A sportolók számára is nehéz volt ez az év, hiszen nagyon sok verseny maradt el a koronavírus-járvány miatt. Több békéscsabai sportoló a 2020-as tokiói olimpiára készült, de az ötkarikás játékokat egy évvel későbbre halasztották.

A hazai mezőny egyik legígéretesebb súlyemelőjének minden reménye megvolt arra, hogy egy jó kvalifikációs sorozattal kijusson a tokiói olimpiára. Az ötkarikás játékokat végül egy évvel elhalasztották, de Mitykó Veronika nem állt le, hiszen az év végén magyar bajnok lett és immáron másodjára megválasztották az év legjobb súlyemelőjévé is Magyarországon.

– Úgy gondolom, a koronavírus megnehezítette mindenki évét. Az esztendő eleje nagyon jó volt, mert kint voltam két világkupán is, ráadásul az egyiken érmes lettem. Aztán volt egy hosszabb kihagyás, amikor sok versenyem elmaradt. Például a junior Európa-bajnokság is, amit nagyon sajnálok, mert ez volt az utolsó évem juniorként – hangsúlyozta a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE versenyzője. Veronika Rómában a 71 kilogrammos kategóriában új országos csúccsal lett negyedik, majd Máltán, a 76 kg-os mezőnyben második, ahol szintén megjavította az egyéni és országos csúcsát.

A gyaloglók közül Kovács Barbara készült az olimpiára, aki az idei évben ötezer méteren egyéni csúcsot ért el, és három országos bajnoki címet nyert. Az atléta idei legnagyobb győzelmét Békéscsabán aratta, miután megnyerte a saját versenyszámát a 41. Nemzetközi Sportgálán.

– A békéscsabai országos gyalogló bajnokság volt az idei utolsó versenyem. Ez volt ebben az évben az egyetlen húszkilométeres megmérettetésem, végig erre készültünk, hiszen az olimpián és a többi világversenyen is ez a fő számom – mondta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója.

Márton Anita a tokiói olimpia után szeretett volna családot alapítani. Az eseményt 2020-ban nem tartották meg, a súlylökő pedig augusztus 13-án bejelentette, hogy anyai örömök elé néz. Márton Anita még nem tette le arról, hogy felkészüljön a 2021 nyarára halasztott világversenyre, hiszen a kislánya februárban születik meg.

– Az év elején két hazai verseny után a második voltam a világranglistán. Jó esélyem volt arra, hogy újra megnyerjem a fedett pályás világbajnokságot, de sajnos jött a vírushelyzet és lemondták az összes versenyünket – fogalmazott a Kopp Békéscsabai AC atlétája.

A békéscsabai sportolók remélik, hogy jövőre az összes tervezett versenyüket megtartják és az olimpia sem marad el.

További programok »

FEL