Olimpikonjait köszöntötte a békéscsabai városvezetés

2021. szeptember 21. 08:27 | Hidvégi Dávid

A tokiói olimpián szereplő élsportolóit köszöntötte a békéscsabai városvezetés! Márton Anita súlylökésben, Kovács Barbara gyaloglásban, míg Özbas Szofi cselgáncsban indult.

Az olimpikonokat Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter, valamint a két alpolgármester Varga Tamás és Nagy Ferenc köszöntötte hétfő délután. A sportolók ezután emlékplaketteket kaptak a városvezetéstől, amit eredetileg a Sporthétfő záró napján adtak volna át, de a nagy rendezvény a rossz időjárás miatt elmaradt. A polgármester köszöntőjében kiemelte, egyre több utánpótláskorú fiatal igazol a klubokhoz, és reméli, hogy a három sportoló olimpiai szereplése őket is inspirálja. Hozzátette, azzal, hogy három versenyzőért izgulhattak az ötkarikás játékokon, Békéscsaba előkelő helyen állt a megyei jogú városok között.

Özbas Szofi életében először szerepelt olimpián, ahová Gyáni János kísérte edzőként. A Békés Megyei Kano Judo SE cselgáncsozója a második fordulóban esett ki.

– Kellett egy kis idő, hogy felfogjam azt a rengeteg impulzust, ami engem kint ért, de összességében azt tudom mondani, hogy nagyon pozitív nyomot hagyott bennem az olimpiai. Külön örülök, hogy sikerélményt szereztem azzal, hogy mérkőzést nyertem – mondta a 19 éves sportoló, akinek az idei az utolsó junior éve, így októberben a világbajnokságon búcsúzik a korosztálytól.

(Fotó: behir.hu)

Kovács Barbara második olimpiáján vett részt. Tóth Sándor edzettje 20 kilóméteres gyaloglásban a 46. helyen végzett.

– Egy tanulási folyamatnak is mondhatnám, hogy abban az időjárási körülményben is felmérhettem azt, hogy mit tehetek ilyen meleg időben azért, hogy minél eredményesebben gyalogoljak. Örülök, hogy teljesítettem a távot és nem volt egészségügyi problémám, hiszen volt, aki emiatt feladta a versenyt – fogalmazott.

Márton Anita az olimpia halasztása után gyermeket vállalt, majd térdműtéten esett át, így alig 3 hónapja maradt felkészülnie. Eperjesi László versenyzője súlylökésben 21. lett Tokióban.

– Az volt a terv, hogy viszonylag rövidebb időt töltök Tokióban amiatt, hogy a kislányomat itthon kellett hagynom. Egy picit később sikerült kiékerkeznünk Tokióba, mint, ami az eredeti terv volt. Gyakorlatilag mire az olimpiai faluba jutottam már azon a napon versenyeztem, de próbáltam ehhez is pozitívan hozzáállni – fogalmazott a további nehézségek kapcsán a Békéscsabai AC versenyzője, aki egyelőre rövid távon tervez a következő versenyeit illetően.

További programok »

FEL