Az atlétikában is megállt az élet

2020. április 21. 08:39 | Hidvégi Dávid

Magyarországon a fedett és a szabadtéri versenyeket is elhalasztották, de nemzetközi megmérettetéseket sem rendeznek, gyakorlatilag a járványhelyzet miatt az atlétikában is megállt az élet. A legjobb esetben augusztusban kezdődhet el a 2020-as szezon. A helyzet nagyban befolyásolja a békéscsabai klubot és annak olimpiára készülő sportolóját, Márton Anitát.

Jelenleg zárva a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club pályája, mivel a koronavírus miatt nem tartanak csoportos edzéseket. A felirat szerint a sportolók határozatlan ideig nem látogathatják a létesítményt. A versenyzők egyénileg, otthon készülnek az edzőik útmutatása alapján.

– Nagyon büszkén mondhatom, hogy minden sportolónk talpon van, és mindegyikük elvégzi az edzésmunkát a szakembereink irányításával. Dolgoznak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ha véget ér ez a helyzet, akkor topon legyenek – fogalmazott a Kopp Békéscsabai AC ügyvezetője, Tóth Sándor.

A szezon teljes szünetelése a tokiói olimpiai készülő Márton Anitát érinti leginkább a békéscsabai versenyzők közül. Az edzője elmondta, hogy a fedett pályás világbajnokság elhalasztásakor még nem aggódtak, hanem készültek tovább az ötkarikás játékokra. Eperjesi László hozzátette: az olimpia eltolása miatt még nem tudják, hogyan tervezzék a jövőt.

– Gyakorlatilag még azt sem tudjuk, hogy lesz-e Eb, mert augusztus végére tervezték a szabadtéri Európa-bajnokságot Párizsban, de pillanatnyilag kevés esélyét látom annak, hogy az létrejöjjön. Felborult az egész éves programunk, mivel versenyek sincsenek, ezért Anitával elgondolkodtunk azon, hogyan tovább – részletezte a Békéscsabai AC szakembere.

Márton Anita kérdésünkre elmondta, hogy továbbra is edz, de csak napi egy alkalommal látogatja meg a termet. A békéscsabai klub versenyzője az egyik nap erőnléti, a másik nap technikai edzést végez. A sportoló kitért a jövőjére is.

– Egyelőre mindenképpen folytatom a felkészülést, utána majd látjuk hogyan alakul a jövő. Annyira bizonytalan minden, hiszen nem látjuk, hogy mikor lesznek versenyek. Az olimpiát a jövő évre halasztották, de sajnos még semmi sem biztos. Próbálunk most egy kicsit sodródni az árral – zárta az olimpiai bronzérmes versenyző.

A tervek szerint a 125. országos magyar bajnokságot augusztus 8-án és 9-én rendeznék meg a budapesti MTK atlétikai sporttelepén.

További programok »

Sport

Röplabda: Közeleg a szezonkezdet a BRSE-nél

A felkészülés végéhez közelít a női Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok szeptember közepén megnyerték a nyíregyházi Fatum-kupát, most hétvégén pedig másfél héttel az első tétmérkőzés előtt Romániában vesznek részt nemzetközi felkészülési tornán.
2022. szeptember 29. 17:15
FEL