Márton Anita utolsó dobásával Pósteleken búcsúzott klubjától

2023. október 15. 09:59 | Kovács Andrea

Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes, fedett pályás világ- és Európa-bajnok súlylökő sportolójától a Mezei futó Magyar Liga versenyen búcsúzott el klubja, térségünk országgyűlési képviselője és a város vezetősége.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője visszavonul a versenyzéstől. Szombaton a Mezei futó Magyar Liga versenyen klubja és neves közéleti személyiségek is búcsúajándékkal kedveskedtek a világ- és Európa-bajnok sportolónak.

– A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, Márton Anita ma az utolsó súlylökésével végleg befejezte versenyzői pályafutását. Eperjesi László tanítványát, a fedettpályás világbajnokot, szabadtéri világbajnoki ezüstérmest, olimpiai bronzérmest a Pósteleken rendezett Mezei futó Liga verseny közben búcsúztatta el a klub. Az ünnepségen szerény ajándékkal köszöntem meg Anitának a sikereivel szerzett boldog pillanatokat, dicsőségeket, örömöket. A civil életében a sportpályafutásához hasonló nagy-nagy sikereket, a “családbővítésben” (ahogy ő fogalmazott) boldogságot és sok-sok örömet kívánok! – mondta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

 

(Fotó: Herczeg Tamás Facebook oldala)
 
"Világklasszis sportolónk utolsó, szimbolikus dobását láthatták azok, akik a szombati napsütéses időben kilátogattak Póstelekre." – fogalmazott az Országos Mezei Liga versenyével egybekötött ünnepségen dr. Juhász István klubelnök, aki ismertette Anita pályafutásának fontosabb állomásait, és megköszönte a rengeteg élményt, sikert, amit a hosszú évek során Békéscsaba kapott a sportolótól és edzőjétől, Eperjesi Lászlótól.
 
"Megható pillanatok voltak, ahogy korábban azok a momentumok, amikor Márton Anitát a győzelmek, kiemelkedő versenyzések után a dobogón állva láthattuk. A futószámok között arra is jutott idő, hogy kicsit beszélgessünk a civil mindennapokról, és leegyeztessük az önkormányzati köszöntés időpontját. Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a fantasztikus sportpályafutásnak!" – olvasható Varga Tamás alpolgármester közösségi oldalán.
 
 

Galéria

 
 

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL