Atlétika: Magabiztos győzelemmel kezdte az évet Márton Anita

2020. január 13. 14:21 | behir

A Győri AC versenyén a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője, Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel a csabai atléta magabiztosan nyert

A súlylökő nem számított ilyen eredményre, hiszen eredményével maga mögé utasította a Maximus SE sportolóját, Weiland Violettát (15.22) és az SZVSE atlétáját, Losonczi Blankát (12.86) – adta hírül a csabai klub.

– Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni. Örülök neki. Karácsony előtt két hetet Békéscsabán dolgoztunk kiváló körülmények között, a két ünnep között pedig Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült. Kemény év elején vagyunk, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, olimpia Japánban és szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban – mondta a súlylökő.

Márton Anita bizakodó, mint mondta, fizikálisan rendben van, a technika összeállítása után pedig úgy véli, hogy nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek. Az atléta edzője, Eperjesi László sem számolt 18 méteres dobással, rögtön az év első versenyén.

– A hazai versenyek után jön a fedettpályás világbajnokság, és érzékelem, hogy mindenki arról beszél, hogy a húsz métert kellene elérnie Anitának. Mi is szeretünk erről beszélgetni, de most már jó lenne meg is dobni, és most olyan jó állapotban van fizikálisan, hogy idén akár sikerülhet is – összegzett Eperjesi László.

Solticz Kálmán edző vezetésével a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club fiataljai is részt vettek az idény első versenyén. A válogatott versnyző, Csizmazia Áron korosztályt, így szert is váltott. A tavalyi 4 kilogramm helyett 5 kilogrammos szerrel is jól kezdte az idényt, habár a sportoló inkább diszkoszvetésben erős. 

A többi fiatal versenyző is szép eredménnyel térhetett haza és folytathatja szorgalmasan a felkészülést.

Helyezés

Név

Korosztály

Versenyszám

Eredmény

1.

Márton Anita

felnőtt

súlylökés

18.03 m

2.

Csizmazia Áron

ifjúsági

súlylökés

13.84 m

2.

Baukó Petra

serdülő

súlylökés (3 kg)

10.75 m

4.

Gyaraki Benjámin Zsolt

serdülő

súlylökés (4 kg)

13.52 m

4.

Priskin Luca

újonc

súlylökés (2 kg)

7.13 m

6.

Priskin István

serdülő

súlylökés (4 kg)

11.95 m

 

További programok »

FEL