Márton Anita nem indul az atlétikai csapatbajnokságon

2018. szeptember 4. 13:58 | behir

Hétfőn véglegessé vált, hogy a Békéscsabai Atlétikai Club és a Szegedi Vasutas Sport Egyesület közös – „Viharsarok” néven szereplő - csapata Márton Anita nélkül áll ki a hétvégén Székesfehérváron megrendezésre kerülő országos atlétikai csapatbajnokságon.

Az idén fedettpályás világbajnokságot nyert 29 éves atlétanő múlt pénteken már jelezte, makacs izomsérülése után még nem érzi magát teljesen gyógyultnak, ennél fogva úgy érzi, felkészületlen.

Ennek ellenére forgás nélkül, azaz gyakorlatilag helyből is tudna úgy 13-14 métert dobni. Tisztában van vele, ezzel a teljesítménnyel nem ő lenne a csapatbajnoki mezőny legjobbja, de második vagy harmadik helyezettként is fontos pontokat hozhatna a békéscsabai-szegedi egyesített csapatnak.

Eperjesi László, az olimpiai bronzérmes atlétanő mestere az SzPress Hírszolgálatnak megerősítette a világbajnok tanítványa távolmaradását, de versenyzője döntését kommentálni nem kívánta.

„Anita így várhatóan csak a jövő évi téli bajnokságon állhat újra dobókörbe, az alapozó munkába pedig akkor fog bekapcsolódni, amikor teljesen gyógyultnak érzi magát. Számára a következő nagy kihívást a 2019-es Glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokság jelenti, az annál is nagyobbat pedig szeptember végén a dohai világbajnokság.” – mondta Eperjesi az SzPress Hírszolgálatnak.

 

Forrás: M4 Sport

További programok »

FEL