Nívós atlétika versenyt rendeztek Békéscsabán Márton Anita részvételével

2020. június 27. 13:05 | Hidvégi Dávid

Kopp Kupa Nyílt Országos Atlétikai Versenyt rendeztek Békéscsabán péntek délután. A rendezvényen több mint háromszáz sportoló indult el. Az érdeklődést jól mutatta az, hogy a pályakörnyéki parkolók mind tele voltak, az érdeklődőket a nagy meleg sem tartotta vissza.

A legtöbben a dobószámokban, diszkoszvetésben és súlylökésben indultak – állapította meg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy minden korosztályban és mindkét nem számára rendeztek versenyeket.

Tóth Sándor elmondta: több nagy érdeklődéssel bíró futóversenyeket is tartottak, illetve gyaloglás, távolugrás, magasugrás és rúdugrás is volt. Hangsúlyozta: a kényszerű kihagyás miatt a sportolók már ki voltak éhezve egy megmérettetésre, így nem meglepő, hogy az ország minden pontjáról és a határon túlról is jelentkeztek. Az ilyen fajta rendezvények mutatják a jövőbeli fejlesztések létjogosultságát is.

 

 

– Most is látszott, hogy a célfotót is máshová tudtuk volna elhelyezni, ha lenne hozzá egy helység. Sokkal nagyobb rend lenne a pályán, sokkal jobban meglehetne csinálni az egészet, ha jobbak lennének a körülmények, de reméljük, hogy a héten bemutatott beruházás összejön – emelte ki az ügyvezető igazgató.

Márton Anita már közel két éve nem versenyzett Békéscsabán, de a dél-alföldi dobóversenyen elindult diszkoszvetésben és súlylökésben is. Az olimpia bronzérmes sportoló az új dobókört is most próbálhatta ki először.

 

 

– Még csak most kezdődött a szezon és egyelőre még nem látjuk a versenyeket, azt, hogy hogyan tovább. Az utóbbi időben én sem tudtam úgy edzeni, mint a megszokott felkészüléseim alatt, emiatt az eredményem sem annyira kiemelkedő. Az összes idei fontosabb versenyünket lemondták a vírus miatt, egyelőre a Gyémánt Ligáról sem tudunk semmit. Egy kicsit pihenősnek fogjuk fel az idei évet, de jövőre cél az olimpia – fogalmazott a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője. Eperjesi László versenyzője végül a kupa női súlylökés számát 16,68 méteres eredménnyel, míg a diszkoszvetést 52,77 méterrel nyerte meg.

További programok »

FEL