Nemzetközi versenyt rendeztek atlétáknak Békéscsabán

2023. június 16. 18:36 | Papp Ádám Sándor

Kopp Kupa Országos Atlétikai Pályaversenyt rendeztek pénteken délután Békéscsabán. A nagy hagyománnyal rendelkező versenyre az ország számos részéről, de Romániából és Szerbiából is érkeztek versenyzők.

Az esős időjárás ellenére megrendezték pénteken délután a hagyománynak számító, immár nemzetközi megmérettetést. A versenyszámok között szerepelt rúdugrás, gyaloglás, súlylökés és futás junior, serdülő, valamint felnőtt kategóriában. A békéscsabai színekben versenyző Steigerwald Ernő 100 méteres futásban végzett a dobogó legfelső fokán.

– Ahhoz képest, hogy én nem szoktam 100 métert futni, kifejezetten jól sikerült a versenyszám. Meg vagyok elégedve a 10,31-es időmmel és az első hellyel – hangsúlyozta a békéscsabai futó.  

A súlylökésben indulók számára nem kedvezett az esős időjárás, ennek ellenére Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő is a dobókörbe állt. Az olimpikon már készül az augusztusi, budapesti világbajnokságra, az elmúlt héten vasárnap már 18 méter fölött lökött Nyíregyházán.

– Az elmúlt héten edzőtáborban voltam, most versenyeim lesznek, már hétvégén utazunk ki a csapat Európa-bajnokságra Lengyelországba. Utána az országos bajnokságon veszek részt, majd a világbajnokságig még két edzőtáborom lesz – mondta a behir.hu kérdésére Márton Anita.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt két évben ugyan elmaradt a megmérettetés, de a versenyt hosszú évek óta a versenyszezonra való felkészülés jegyében rendezik meg. 

– Ez a megmérettetés mindig is a felkészülést segítő verseny volt, a nemzetközi és országos bajnokságok előtt rendezzük. Ahogy láttuk az eddigi versenyszámokat, igazán hasznos a Kopp Kupa a versenyzők számára. Külön öröm, hogy több együttes érkezett Romániából és Szerbiából egyaránt – fogalmazott Tóth Sándor.

A szervezők ezúttal is nagy érdeklődést tapasztaltak a versennyel kapcsolatban, így a jövőben is folytatnák kezdeményezésüket.

Galéria

 

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
2024. július 19. 16:23
FEL