Diszkoszvetéssel tért vissza a dobókörbe Márton Anita

2021. június 19. 11:10 | Kovács Dávid

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes versenyzője ezúttal nem a legerősebb számában lépett dobókörbe, de idei legjobbjával győzni tudott a Békéscsabán rendezett Nyílt Országos Atlétikai felkészítő versenyen, pénteken.

Nagy hőség várta az atlétákat a Tünde utcai pályán, ahol több ügyességi, dobó és futó számban, illetve korosztályban is rendeztek versenyt. A csabai atléták közül a szinte biztos olimpiai résztvevőnek számító gyalogló, Kovács Barbara ezúttal 3000 méteren teljesített. A második ötkarikás szereplésére készülő versenyző 13:40.61 perces idővel nyerte meg a számot.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid)

(Fotó: Hidvégi Dávid)

 

- Itthon versenyezni mindig jó, főleg azok után, hogy egy kis sérülés miatt múlt héten nem tudtam edzeni. Jó felkészülés volt, úgy tudtam kezdeni, ahogy terveztem. Jövő héten az országos bajnokságon még gyűjthetek pontokat a világranglistára és véglegesíthetem a helyem az olimpiai mezőnyben - fogalmazott a csabaiak gyaloglója, aki július elején, egy háromhetes magaslati edzőtáborral folytatja a felkészülést a tokiói olimpiára.

Márton Anita a tokiói olimpia halasztása után a családalapítás mellett döntött, így immár a négyhónapos Luca édesanyjaként diszkoszvetéssel tért vissza hivatalos versenyen. A riói olimpián súlylökésben remeklő versenyző 51.12 méteres eredménnyel diadalmaskodott.

- Az volt a cél, hogy egy picit megérezzem a versenyhangulatot, ezért most a diszkoszvetést választottuk, jövő héten, az országos bajnokságon már súlylökésben indulok majd. Most még kemény munkából jöttünk, az ob előtt egy picit frissítünk, pihenünk, utána jön egy kéthetes edzőtábor, ott már az olimpia lesz a fókuszban. Tokióban szeretném lökni az idei legjobbamat, ott szeretnék 18 méter felett teljesíteni és bejutni a legjobb 12 közé - emelte ki az olimpiai bronzérmes.

A versenyen Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere, a Békés Megyei Sportszövetségének Érdekszövetségi Egyesülete és a klub köszöntötte az ötkarikás játékokra készülő atlétákat és edzőiket, valamint az Egyesült Államokban tanuló és versenyző Novák Natáliát.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid)

(Fotó: Hidvégi Dávid)

 

A viadalra a fővárosból, Bonyhádról, Szegedről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Békésről és Gyuláról is érkeztek versenyzők.

- A sűrű versenynaptár ellenére 210 nevezés érkezett, ami jónak mondható, az volt most a legfontosabb, hogy a fiataljainknak versenyzési lehetőséget biztosítsunk. Gyaloglóink, Kovács Barbara és Zahorán Petra a nagy meleg ellenére jól teljesítettek ezen a versenyen - értékelt Tóth Sándor mesteredző, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

 

Galéria

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL